La nata batuda és un deliciós i versàtil acompanyament que pot elevar qualssevol postres o beguda a un altre nivell. Encara que la versió tradicional requereix nata líquida i sucre, sabies que pots fer una nata muntada deliciosa amb només dos ingredients i en pocs minuts? Sí, és possible, i aquí t'ensenyarem com fer-ho. El primer que necessites és nata per muntar i sucre llustre. La nata per muntar ha de tenir un contingut de greix mínim del 35% per assegurar una muntada adequada. El sucre llustre s'utilitza perquè és més fi que el sucre granulat, el que facilita la seva integració en la nata i evita la formació de grumolls.

tamara gak GPQFNkzU9cw unsplash
Nata muntada, un clàssic de la cuina / Foto: Unsplash

La nata per muntar ha de tenir un contingut de greix mínim del 35% per assegurar una muntada adequada

Aquí tens els passos per fer nata batuda amb només dos ingredients:

  1. Refrigera la nata i els estris: Abans de començar, és important assegurar-se que la nata sigui ben freda. També és recomanable refrigerar el bol i les varetes de batre durant almenys 15 minuts abans de començar, ja que el fred ajuda que la nata munti més ràpidament i amb més volum.

  2. Aboca la nata al bol fred: Vessa la quantitat desitjada de nata per muntar en el bol fred. És important no omplir el bol fins a dalt, ja que la nata augmentarà de volum quan munti.

  3. Bat la nata a velocitat mitjana-alta: Utilitza unes varetes elèctriques o una batedora de mà per batre la nata a velocitat mitjana-alta. Això ajudarà a incorporar aire en la nada i a què munti més ràpidament. És important no batre massa ràpid al principi per evitar que la nata esquitxi fora del bol.

  4. Afegeix el sucre llustre: Una vegada que la nata comenci a espessir i es formin pics suaus, afegeix el sucre llustre a poc a poc. El sucre llustre es barrejarà fàcilment amb la nata i ajudarà a estabilitzar-la, fent que mantingui la seva forma durant més temps.

  5. Continua batent fins que es formin pics ferms: Continua batent la nata fins que assoleixi la consistència desitjada. Ha de formar pics ferms que es mantinguin al seu lloc quan aixequis les varetes. És important no batre'n massa, ja que la nata pot tornar-se grumollosa si es bat en excés.

  6. Serveix immediatament o refrigera: Una vegada que la nata estigui batuda, pots utilitzar-la immediatament per decorar les teves postres o begudes preferides. Si no la utilitzes immediatament, pots refrigerar-la en un recipient hermètic durant diverses hores. La nata batuda casolana tendeix a perdre fermesa amb el temps, per la qual cosa és millor consumir-la dins de les primeres 24 hores.

isaac quesada PU we1clMIU unsplash
La nata batuda pot utilitzar-se en moltes receptes / Foto: Unsplash

I això és tot! Amb només dos ingredients i uns quants minuts de treball, pots fer una deliciosa nata batuda casolana que segurament impressionarà els teus amics i familiars. Gaudeix d'aquesta versàtil i deliciosa crema a les teves postres, cafès, batuts o qualsevol altra creació culinària que se t'ocorri.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!