La cuina és plena de sorpreses. Per una banda, hi ha les que es refereixen al gust. Aquestes són les més delicioses i les més agradables. Des de gustos purs com el d'un tomàquet de l'hort fins a una barreja inesperada de dos productes que mai pensaries que es poden portar bé i, gràcies a la màgia de la cuina, aconsegueixen junts que t'explotin les papil·les gustatives. Però també hi ha sorpreses en la manera de cuinar els aliments. A les xarxes socials hauràs vist mil i un vídeos en què es fan menús complets amb una sandvitxera, per posar un exemple. També va estar de moda cuinar al rentaplats, una cosa que al comú dels mortals mai se li hagués ocorregut. I ara arriba l'ús de la cafetera per cuinar escopinyes

Paraula de mariscador

Si el fet de posar aquest mol·lusc tan deliciós al mateix lloc on es posa cada matí el cafè m'ho hagués dit un influenciador qualsevol… hauria passat el vídeo sense més ni més. Però en ser de @san.tierno vaig esperar a veure a què es referia. I, en sentir que era un consell d'un mariscador… no vaig dubtar a guardar-lo. Aquest divulgador gastronòmic comparteix d'on venen els millors productes. Un contingut didàctic en el qual sol parlar amb productors per ajudar-nos a entendre el valor d'un aliment determinat. I amb valor no només ens referim a preu, també al valor immaterial, ja sigui en forma de sabor, textura o aromes. En un dels seus últims posts ens explica el truc d'un mariscador per cuinar les escopinyes. Podries pensar que a ser una herba aromàtica concreta o calcular millor el temps…

Escopinyes / Foto: Pixabay
Escopinyes. / Foto: Pixabay

Si ets dels qui va guardar al fons del calaix aquesta cafetera perquè vas caure en la moda de les càpsules, ja és hora que la tornis a treure i posis en pràctica aquest gran truc

El temps ideal

Per a aquest mariscador, el temps perfecte per cuinar les escopinyes és exactament el que triga a pujar el cafè en una Moka italiana. Així, @san.tierno ho posa en pràctica i el resultat és espectacular. Una mica d'aigua al dipòsit (on normalment la posaries per fer cafè), una fulla de llorer i, a l'embut o porta cafè, en comptes de cafè, les escopinyes. En el moment exacte en què la cafetera sona i pensaríeu que el cafè està llest, les escopinyes s'han obert i són al seu punt.

Ecopinyes en màquina de cafè. / Foto: Cedida
Escopinyes en màquina de cafè. / Foto: Cedida

Si ets dels qui va guardar al fons del calaix aquesta cafetera perquè vas caure en la moda de les càpsules, ja és hora que la tornis a treure i posis en pràctica aquest gran truc. La vas tirar? Doncs ja saps què li pots demanar als Reis d'Orient aquest any. Més enllà del truc, les escopinyes són una joia del mar: petites, saboroses i plenes de matisos salins. El seu gust intens els converteix en un aperitiu perfecte per si sols, però també són ideals per preparar arrossos, empanades, salpicons, pastes o torrades amb un toc de llimona i julivert. Rics en ferro, zinc i proteïnes, aporten molt més que sabor. I si a sobre els pots cuinar en una cafetera, la sorpresa és doble.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!