Avui s'estrena als cinemes una pel·lícula que delectarà els teus sentits, només amb la pinta dels plats que s'hi cuinen. Es tracta de 'A Fuego Lento', el nou film del director vietnamita Tràn Anh Hùng que narra una història d'amor en una cuina francesa al segle XIX. Una història que, més enllà de la trama, amaga unes receptes delicioses que pots preparar a casa. T'ensenyem a fer 3 receptes d'aquesta pel·lícula candidata a guanyar un Òscar.
Receptes de pel·lícula
Malgrat que ho pugui semblar pels noms, aquestes receptes no són plats excèntrics de restaurants d'estrella Michelin. Són l'origen de la cuina francesa que coneixem avui en dia, però tal com es veu a la pel·lícula, són fruit de la feina i la suor del cuiner de trinxera. Receptes que potser no coneixies, i que pots fer a casa per a una ocasió especial.
Turbot al forn
Ingredients:
- 1 turbot fresc
- Salsa balandra
- Oli d'oliva
- Sal
- Unes cloïsses per decorar
Preparació:
- Primer has de fer la salsa balandra. Et deixem aquí un pas a pas de manual perquè en facis la millor versió possible.
- Preescalfa el forn a 180 graus i sala el turbot.
- Posa el peix en una safata untada en oli, i tira'n una mica més per sobre el turbot.
- Posa la safata a la part superior del forn, amb calor per sobre i per sota, durant uns 25-30 min.
- Pots afegir un raig de vi blanc per sobre el peix a mitja cocció.
- Treu el peix del forn i serveix-lo acompanyat amb la salsa balandra.
🐟 Recepta de turbot amb salsa balandra
Carré de vedella
Ingredients:
- 1 carré de vedella de 4 kg
- 200 g de paté
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 pebrot vermell
- 3 porros
- 2 grans d'all
- 1 got de vi blanc
- 1 got d'aigua
- 2 patates
- 100 g d'espinacs
- Pebre negre
- Oli i sal
Preparació:
- Obre el carré per poder-lo farcir.
- Assaona per dins i per fora i farceix-lo de paté.
- Enrotlla la carn al costat de l'os i lliga'l amb un fil de cuina.
- Un cop lligat, posa'l en una placa de forn i afegeix la verdura picada, un got de vi i un d'aigua i un raig d'oli.
- Enforma a 180 graus durant 1 h i afegeix aigua a mesura que s'evapori.
- Pela i talla les patates i posa-les a bullir amb aigua, sal i un raig d'oli durant 20 min.
- Tritura i afegeix els espinacs tallats a juliana fineta, barreja-ho tot i reserva-ho.
- Processa les verdures de la placa i posa-les al punt de sal.
- Talla el carré i serveix-lo amb el puré de patates i les verdures.
Truita noruega
Ingredients:
- 65 g de farina.
- 2 ous
- 55 g de sucre glass
- 1 cullerada de kirsch
- 3 clares d'ou
- 10 g
- 1 kg de gelat de vainilla
- Rom
Preparació:
- Separa les clares dels rovells.
- Bat els rovells d'ou amb 45 g de sucre fins que quedin escumoses.
- Afegeix el kirsch i integra'l bé.
- Bat les clares d'ou a punt de neu i incorpora-les
- Afegeix la farina a poc a poc amb moviments envoltants.
- Posa la preparació en una font redona resistent a la calor i sucada amb mantega, fins que quedi amb un gruix d'1,5 cm.
- Cou-ho al forn a 180 graus amb calor per sobre i per sota durant 15 min.
- Retira-ho del forn i deixa-ho reposar
Per a la cobertura:
- Bat les 3 clares d'ou restants a punt de neu amb la resta del sucre per obtenir la merenga.
- Estén el gelat per sobre el brioix i cobreix-lo amb la merenga.
- A l'hora de servir, posa rom en una cassoleta al foc i flameja'l.
- Afegeix el rom per sobre la merenga i a gaudir del pastís.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!