D'una banda, les sèries; de l'altra, la gastronomia. Són dos elements que poques vegades es fusionen. Una barreja singular i poc experimentada per les productores. Sí que és cert que s'han fet molts programes d'entreteniment tant a Espanya com arreu, essent Masterchef, Joc de Cartes o Pesadilla en la cocina el top 3 més emblemàtic. Ara bé, de sèries de cuina, en recordes alguna? Als Estats Units l'any passat van trencar la llança amb l'estrena el 2022 de The Bear. Aquest dimecres 16 d'agost s'estrena a Espanya la segona temporada d'una sèrie que ha meravellat amb la primera entrega.

La recepta i l'èxit de la sèrie més llaminera

The Bear ha tornat per a la temporada 2 i els amants de les sèries i del menjar estem de celebració. El ritme ràpid i furiós de la primera temporada s'ha relaxat una mica en la segona temporada del programa; hi ha menys crits i menys esclats. En canvi, aquesta intensitat se substitueix pel caos latent i imminent d'intentar construir i obrir un restaurant nou amb un pressupost reduït.

The bear
Una escena del protagonista de 'The bear' / Foto: Instagram

Mentre que la primera temporada es va centrar en la lluita de Carmy per tornar a casa i processar el seu propi dolor i trauma, la segona temporada s'allunya per destacar les històries i els antecedents de la resta del repartiment. Hem après les raons complexes i contradictòries per les quals Carmy va entrar a la indústria 'gastro' mentre lluitava contra els seus dimonis. Ara, s'aprecia que el repartiment més ampli intenta respondre la mateixa pregunta per ells mateixos: per què treballar en el menjar? Per què fan el que fan?

Agafar les regnes d'un restaurant sobtadament 

Si necessites un refresc abans de submergir-te en la nova temporada, permeteu-me que us recuperi la memòria. Carmy Berzato (Jeremy Allen White), que ha cuinat en restaurants prestigiosos d'arreu del món, ha de fer-se càrrec del restaurant del seu difunt germà Mikey a Chicago, The Original Beef of Chicagoland. Ell i el seu ambiciós subxef Syd (Ayo Edebiri) assoten la tripulació de la cuina en forma de lluita. Quan acaba la temporada, Carmy troba una reserva de diners de Mikey per ajudar a transformar l'espai en un nou lloc, anomenat The Bear, que serà el seu primer restaurant original.

Partir de zero: l'argument de la segona temporada

En plena renovació del restaurant. D'aquesta manera aterrem a la segona temporada de The Bear. Estan caient les parets, els pressupostos són ajustats i "cada segon compta", segons diu una nota adhesiva a la paret. Obrir un restaurant és dur i caòtic i increïblement car, com tots podem imaginar. Hi ha permisos, inspectors, i d'alguna manera tot costa almenys 2.000 euros. El calendari d'obertura d'aquí a mesos no és només ajustat, no només ambiciós, sinó boig, tal com expliquen des dels càrrecs de la sèrie. Això és el que volen transmetre al llarg dels capítols d'aquesta segona entrega i com el protagonista Carmy podrà superar (o no) els reptes i entrebancs que es posin pel mig.

La contractació, que és una tasca complicada tenint en compte l'escassetat de personal a la indústria, és un altre escenari obert en els nous capítols. Al cap i a la fi, un cop d'ullet als problemes de la vida real del món de l'alimentació. Que no en són pocs, precisament. Ara et toca agafar un vol de crispetes i mirar els nous capítols, 10 en total, i comprovar de primera mà què tal l'experiència de reflotar un restaurant des de zero. Qui sap si encara t'hi animaràs!