Les vinagretes són l'acompanyant perfecte per a les amanides. Les maneres d'elaborar-les són del més variades i per això s'adapten a tots els gustos, des dels que volen sabors clàssics a els busquen un toc més exòtic a les seves receptes. Triar les vinagretes per a les amanides que més combinen amb els ingredients depèn de molts factors. Et donarem algunes idees i receptes perquè facis els teus propis amaniments per a amanides de forma fàcil i senzilla. Si et vols animar a amanir les teves amanides de forma diferent, et compartim 3 idees que et poden encaixar.

Les vinagretes són l'acompanyant perfecte per a les amanides

3 receptes d'amaniments saborosos i originals:

Trenca la monotonia de l'oli, el vinagre i la sal amb aquestes receptes.

1. Amaniment de Tahini

Aquest és un amaniment bàsic al què podem fer moltes modificacions: de vegades li podem posar pebre negre, altres vegades vinagre d'arròs, d'altres un grapat de panses, nous o pinyons, etc. En general serveix per a qualsevol amanida freda, encara que la nostra favorita amb aquest amaniment és una bona amanida de cols o kale picada amb col xinesa, pastanaga, ruca i escarola.

Tahini / Font: Unsplash

Ingredients:

  • 2 cullerades de tahini blanc o torrat
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 culleradeta de llavors de sèsam torrades
  • 1 culleradeta de llavors de lli picades o moltes

Barreja en un bol petit tots els ingredients i aboca'l sobre l'amanida. Barreja'l bé perquè tots els ingredients s'impregnin.

2. Amaniment de miso i salsa de soja

Aquest amaniment agrada molt per a amanides de noodles vegetals (pastanaga, carbassó, cogombre, etc) i de cintes de verdures. A més combina formidablement amb plats d'inspiració oriental.

Ingredients:

  • 1 cullerada de miso marró clar
  • 1 cullerada de salsa de soja (preferiblement shoyu)
  • 1 culleradeta de vinagre d'arròs
  • 3-4 cullerades d'aigua temperada
Aliño Soja / Font: Unsplash

Barreja en un bol tots els ingredients, agregant l'aigua a poc a poc per dissoldre el miso. Pots deixar que es refredi abans d'utilitzar-lo. Remou-lo abans d'afegir-lo a l'amanida.

3. Amaniment de tomàquets secs i romaní

Té un sabor bastant intens gràcies als tomàquets secs, i el toc de la canyella sens dubte el fa molt especial. Utilitza'l en amanides que tinguin bastanta ruca, o sobre barquetes d'endívies, o amanides de bolets. Si el romaní et sembla una herba de sabor molt forta en pots posar una altra que t'agradi més, com a orenga, julivert, coriandre, alfàbrega, etc., preferiblement fresca.

Ingredients:

  • 3 meitats de tomàquets secs rehidratades en aigua
  • 1 culleradeta de romaní, picat molt fi o molt
  • Una mica de pebre negre molt
  • 1 cullerada d'oli d'oliva de sabor intens
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • Una mica de canyella

Posa tots els ingredients a la batedora i bat-lo fins que es formi una crema espessa sense grumolls. Si el vols més líquid només has d'afegir una mica d'aigua.