Sovint, associem certs aliments amb la categoria de verdures a causa del seu sabor o ús culinari, però en realitat són tècnicament fruites segons la botànica. Aquestes "fruites disfressades de verdures" ens sorprenen amb la seva veritable identitat botànica. Aquí hi ha quatre aliments que comunament considerem verdures, però que en realitat són fruites.

Tomàquet

El tomàquet és un ingredient fonamental a moltes receptes salades i és un pilar a la cuina mediterrània. Tanmateix, sorprenentment, el tomàquet és una fruita. Botànicament, es classifica com una baia a causa de la seva estructura interna que conté llavors envoltades per polpa. Encara que és comunament utilitzat en plats salats, el tomàquet també es troba en postres i sucs, la qual cosa subratlla la seva versatilitat.

Normalment, associem certs aliments amb la categoria de verdures a causa del seu sabor o ús culinari

engin akyurt eb26eV ys k unsplash
Tomàquet en branca / Foto: Unsplash

Cogombre

El cogombre és un altre exemple d'una fruita que es confon comunament com una verdura. Aquest aliment refrescant i cruixent, sovint associat amb amanides i plats d'estiu, és tècnicament una fruita. Igual com el tomàquet, el cogombre pertany a la categoria botànica de la baia, ja que conté llavors envoltades per polpa.

Pebrot

Els pebrots venen en una varietat de colors i són un component essencial a moltes cuines al voltant del món. Sovint se'ls considera verdures a causa del seu sabor picant o dolç i el seu ús en plats salats. Tanmateix, els pebrots són fruites segons la botànica. Són el fruit de plantes pertanyents al gènere Capsicum i contenen llavors al seu interior.

angelique AXyvGt8UH14 unsplash
Pebrot vermell al natural / Foto: Unsplash

Carabassa

La carabassa és un aliment molt versàtil que s'utilitza en una àmplia varietat de plats, des de sopes fins a postres. Encara que comunament s'associa amb les verdures a causa del seu sabor suau i textura carnosa, la carabassa és tècnicament una fruita. Pertany a la família de les cucurbitàcies i es desenvolupa a partir d'una flor i conté llavors al seu interior.

Malgrat que aquests aliments són botànicament fruites, el seu ús culinari sovint s'assembla més al de les verdures, el que pot generar confusió sobre la seva classificació. Tanmateix, comprendre la seva veritable identitat botànica pot ajudar-nos a apreciar la seva diversitat i versatilitat a la cuina. La pròxima vegada que utilitzis tomàquets, cogombres, pebrots o carabasses a les teves receptes, recorda que estàs treballant amb fruites, no només amb verdures!