Victòria balsàmica del Reial Madrid al camp del València (1-4) amb dos gols de penal de Cristiano Ronaldo, que es converteix en el futbolista que més penals ha xutat en la història de la Liga (72). Els blancs agafen aire i retallen distàncies amb un rival directe pel subcampionat.

La BBC al rescat

Mestalla no semblava el millor camp per recuperar-se després de l’eliminació vergonyant a la Copa del Rei contra el Leganés. Zinedine Zidane sabia que tenia davant seu una oportunitat d'or per aixecar la veu. I s’ha oblidat d’invents. Gareth Bale, Karim Benzema i Ronaldo han tornat a formar la davantera (BBC) d’un Madrid que podia acabar la jornada fora de la Champions. Veure per creure.

El València ha afrontat el partit com una repte per demostrar que ha recuperat part de la grandesa del passat. Els futbolistes han entès el missatge de l’afició després de veure com una senyera gegant ocupava una part de l’estadi. Els dos equips, més còmodes al contracop, buscaven córrer a l’esquena de la defensa del rival.

Amb els plantejaments pràcticament calcats, Martín Montoya ha desnivellat la balança. I de retruc, Cristiano Ronaldo. El defensa del València ha fet dos penals tan absurds com indiscutibles per servir-li en safata el doblet a Ronaldo. El ‘7’ del Madrid és una assegurança, encara que jugui amb l’ull de vellut per la patacada de la setmana passada, i ja supera els cent gols des dels onze metres a la seva carrera.

La lesió de Gonçalo Guedes ha condicionat el pla del València, que estava més centrat en enganyar l’àrbitre que en trepitjar l’àrea de Keylor Navas. Però els valencians tenien armes per donar-li la volta al partit, tot i que els xuts de Geoffrey Kondogbia i Rodrigo Moreno no han aconseguit moure el 0-2 abans del descans.

Marcelo espanta fantasmes

El Madrid és incapaç de trobar l’equilibri que el permeti unir resultats i sensacions. I el València era plenament conscient d’això. A la segona part ha pujat una marxa la seva intensitat per posar contra les cordes als blancs.

El futbol ha premiat el València. Santi Mina ha caçat un córner per avançar-se a Nacho, rematar de cap i encendre Mestalla. El gol ha accentuat les dues tendències i Keylor ha mantingut el Madrid dempeus. El xut de Dani Parejo ha estat a punt de convertir-se en l’empat abans que el partit entrés en un tram d’intercanvi de cops.

El Madrid, que tremolava en les transicions defensives, seguia infundat por quan tenia camp per córrer. Ronaldo ha pogut deixar la tarda vista per sentència, però li ha faltat l’encert que sí ha tingut des del punt de penal. El pas dels minuts ha desanimat el València fins al punt de deixar que Marcelo inventés l’1-3 al costat de Marco Asensio i alliberar Toni Kroos perquè tanqués la golejada amb un míssil des de la frontal.

Quatre gols que valen més que tres punts. El Madrid, conscient que la Lliga la té perduda, competeix per arribar en el millor moment a l’eliminatòria dels vuitens de Champions contra el París Saint-Germain. El Barça ja espera el València a la Copa.