Vuitena i última entrega del test dels candidats a la presidència del Barça. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa han hagut de respondre possiblement la pregunta més complicada, o almenys la més inesperada, ja que els 3 s'han quedat pensant uns segons abans de respondre. La qüestió era senzilla, aparentment: com s'autodefineix a si mateix?

Laporta Foto Estimem el Barça

Joan Laporta, en un acte de la campanya electoral d''Estimem el Barça' / Estimem el Barça

Uns segons eterns a la recerca de la resposta

Joan Laporta dubta uns segons, sorprès, però tot seguit, amb un somriure als llavis, afirma que Laporta "és un home amb ganes de tornar l'alegria al barcelonisme". El candidat prossegueix: "Té l'experiència, la preparació, la determinació i la valentia necessàries per tornar a fer-ho, i encara millor", en referència a la seva primera etapa com a president del FC Barcelona, entre el 2003 i el 2010, anys en què el club blaugrana va passar de patir una crisi a tots els nivells a celebrar 12 títols, només tenint en compte els del primer equip de futbol, i amb una plantilla farcida de jugadors del planter i amb Pep Guardiola a la banqueta.

Víctor Font debat Barça FC Barcelona

Víctor Font, durant un dels 3 debats electorals / FC Barcelona

Víctor Font, per la seva part, és el candidat que més dubta dels tres. Somriu dubitatiu en diverses ocasions i, com que no troba la definició que busca, es limita a sortir del pas com pot amb un escarit "és un soci de Granollers".

I també li costa arrencar a Toni Freixa, que com Laporta i Font se sorprèn davant de la pregunta. Finalment, i després d'afirmar "això que ho diguin els altres", el líder de Fidels al Barça contesta: "Soc un advocat, casat, pare de 3 fills i soci del Barça que aspira a ser president".

Toni Freixa Presidenciable Barça - Sergi Alcazar

Toni Freixa, en l'entrevista que va concedir a ElNacional.cat / Sergi Alcàzar

Amb aquesta pregunta, finalitza la sèrie de tests d'ElNacional.cat als 3 candidats a la presidència del Barça, preguntes que han servit perquè els socis i les sòcies blaugrana hagin pogut conèixer una mica millor Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa.

Els candidats han respost espontàniament preguntes com a qui votarien si ells no es presentessin, si el Barça ha d'estar a favor de la independència de Catalunya, han opinat de noms propis com els de Messi, Koeman, Guardiola, Bartomeu o Rosell i han recomanat sèries, llibres i racons de Catalunya per perdre's.

Aquest diumenge, un dels 3 es convertirà en el nou president del FC Barcelona. La campanya ha estat llarga, molt llarga, però l'esperat dia D ja està aquí.

 

Imatge principal: Fotomuntatge de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / Laia Hinojosa