El Barça ja té nou president: Joan Laporta. L'advocat i líder de la candidatura 'Estimem el Barça' s'ha imposat amb comoditat a les urnes amb un 54,28% dels vots. Víctor Font ha acabat segon i Toni Freixa ha estat tercer.

Laporta guanya les seves segones eleccions

Durant els últims mesos i des que el passat 30 de novembre anunciés la seva candidatura, Laporta ha estat el favorit de les enquestes. Aquesta vegada ha fet una campanya més reservada, responsable i seriosa, fugint de la forta personalitat mostrada quan va marxar del Barça al 2010.

Un nou Laporta, amb més experiència i coneixement, es presentava a les seves terceres eleccions. Després de la segona posició al 2015, ha repetit triomf a les urnes, tal com ho va fer al 2003. Gairebé ha estat una participació de rècord en la història electoral del Barça, amb el vot per correu permès per primera vegada. I l'advocat és qui ha rebut més suports amb diferència.

 

30.184 vots per a Laporta, que suposa el 54,28% dels vots. Font ha estat segon amb 16.679 vots rebuts, que són el 29,99%. I Freixa ha estat el tercer amb 4.769 suports, un 8,58% dels vots. No hi ha hagut rècord de participació, però sí s'ha arribat a una increïble xifra de 51.983 vots tot i estar en plena pandèmia del coronavirus. De la resta de vots, 3.628 han estat nuls i 351 en blanc.

La seva gestió per convertir fa gairebé vint anys un Barça decadent en el millor de la història han pesat molt en la decisió final dels socis. La nostàlgia del passat era plena d'èxits i de títols, i això ha estat clau. La greu situació econòmica i institucional del club ha de fer un tomb total, i el projecte escollit per dur-lo a terme ha estat el de Laporta.

Laporta elecciones Barca EFE

Joan Laporta celebrant la victòria a les eleccions al Camp Nou / EFE

Intensa jornada electoral al Camp Nou, però també a les altres cinc seus (Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra) d'aquests comicis marcats per la mascareta, la distància i el coronavirus. Laporta, Font i Freixa s'han fet un bany de masses a l'estadi culer durant tot el dia abans de l'escrutini i dels resultats finals.

Un equip guanyador

Laporta, però, no només ha guanyat pel seu nom i per haver estat el president del millor Barça de la història, sinó que s'ha rodejat de persones solvents i amb experiència contrastada. Jaume Giró, exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa, serà el vicepresident econòmic del nou Barça. Però no només Giró destaca en l'equip de Laporta. Noms com Rafa Yuste o Elena Fort també seran peces fonamentals.

Joan Laporta president Jaume Giro elecciones Europa Press

Joan Laporta celebrant la victòria amb Jaume Giró / EuropaPress

Centrant el seu discurs en la Masia, en tornar el Barça en el lloc que es mereix i en sanejar l'economia per fer-la sostenible, ha aconseguit convèncer els socis. Els bons Laporta seran un primer pla de xoc per combatre la pèssima situació financera del club. I esportivament tot depèn del principal repte del nou president.

A banda d'intentar tornar a posar el Barça al mapa a nivell esportiu i netejar una imatge que s'ha embrutat en els últims anys, tot passarà per un futbolista. Una de les principals claus per tornar a ser un club admirat per tothom serà convèncer Leo Messi perquè es quedi.

 

Imatge principal: Joan Laporta amb el puny alçat com a gest de victòria / Sergi Alcàzar