El Barça és tan gran i mou tantes passions que qualsevol cosa que diguin els protagonistes que intervenen en aquest circ és important i agafa el seu lloc en el discurs del club i de l'entorn. I quan hi ha eleccions a la presidència, tot allò que diuen o insinuen els candidats encara és més destacat.

Ahir va començar la sèrie de vídeos en els quals Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa respondran en els propers dies preguntes de tot tipus. A la primera entrega va ser el torn de parlar del Barça i del seu barcelonisme, amb confessions que fins ara no havien dit, però també amb explicacions molt personals. Aquest diumenge toca veure un altre tipus de respostes, més properes i que apropen els personatges a tots els lectors d'aquest diari.

FC Barcelona eleccions test Joan Laporta Víctor Font Toni Freixa card Barça Foto Laia Hinojosa

Fotomuntatge del primer vídeo del test als candidats a la presidència del Barça / Laia Hinojosa

Registre més personal

Els tres candidats proposen llibres, sèries i destinacions. Des de 'Mossèn Tronxo' de Josep Maria Ballarín, aposta de Laporta; 'Sàpiens', de Font; o 'L'estrany' d'Albert Camús, de Freixa, entre la literatura escollida. Però si parlem de televisió i de distraccions visuals passem per un seguit de sèries com The Crown, The English Game, Narcos, Prision Break, The Last Dance... i una pel·lícula tan coneguda com és Braveheart.

Però més enllà d'entreteniment també han donat noms de pobles de Catalunya on perdre's i gaudir. I països del món que recomanin visitar. Un test més proper i personal que permet els culers conèixer quins són els gustos i els interessos dels tres candidats.

Urna urnes Barca elecciones @FCBarcelona

Votant en unes eleccions del Barça / FC Barcelona

La campanya més llarga

La cursa electoral ha començat i ja estem oficialment dins de la campanya. Fins el proper divendres hi ha temps perquè cadascun dels candidats diguin la seva en mítings, entrevistes i xerrades, i el diumenge dia 7 se celebraran definitivament les eleccions.

Recordem que els comicis s'havien de celebrar el passat 24 de gener, però la complicada situació de la pandèmia del coronavirus va ser el motiu de l'ajornament. Per fi, després de la campanya i precampanya més llarga de la història, i després de cinc mesos sense president ni junta directiva, les urnes decidiran qui manarà en els propers anys al Barça.

 

Imatge principal: Fotomuntatge de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / Laia Hinojosa