Segona Supercopa d'Espanya amb format de final four, i segona vegada que no hi haurà una final Barça-Reial Madrid. I ja és estrany. Perquè a ningú no se li escapa que el principal motiu pel qual la RFEF va decidir canviar la fórmula habitual d'anada i tornada a finals d'agost entre el campió de la Lliga i el de la Copa va ser precisament afegir al calendari un altre Clàssic.

Després d'una Supercopa a partit únic a Tànger, entre el Barça i el Sevilla, que va deixar dubtes, va arribar una oferta que ho va canviar tot. L'Aràbia Saudita va posar damunt de la taula 120 milions d'euros per la disputa al seu país de 3 edicions de la Supercopa d'Espanya. L'objectiu, és clar, era que la final fos un Barça-Reial Madrid, un dels partits més mediàtics del món, així que es va idear un format per facilitar-ho. Final four amb totes les condicions perquè ambdós gegants estiguessin i, per si no n'hi haguera prou, sorteig dirigit perquè no es veiessin les cares a les semifinals. Alguns es van fregar les mans.

Sergio Ramos Reial Madrid Athletic EFE

Eufòria del Athletic Club després d'un dels gols de Raúl García / EFE

L'Atlètic de Madrid evita el Clàssic i fulmina Valverde

El primer cop va arribar fa un any, en l'edició d'estrena. El Barça de Valverde va quedar aparellat amb l'Atlètic de Madrid, mentre que el Madrid se les veuria amb el València. I els blaugrana, malgrat firmar un dels seus partits més complets de la temporada, es van fondre en els últims instants, quan Morata i Correa van aconseguir una de remuntada inversemblant (3-2). Aquella derrota, a més, va ser el detonador de la destitució de Valverde, una decisió que acabaria aixecant una enorme polseguera.

La RFEF i els inversors van haver de conformar-se amb un derbi madrileny a la final, un partit, a més, avorrit, en el qual es van imposar les defenses (0-0), i que el Reial Madrid es va acabar emportant en els penals.

La pandèmia porta la Supercopa a Sevilla

Malgrat haver-se quedat sense Clàssic, la lectura general va ser de satisfacció, ja que el cert és que la RFEF havia aconseguit una competició més atractiva, com van demostrar els propis clubs, prenent-se-la molt seriosament. I va arribar el segon cop, la pandèmia del coronavirus. Els organitzadors van esperar tot el que van poder, però en veure que seria impossible portar 4 equips a l'Aràbia Saudita en plena pandèmia, es va buscar una alternativa, que va acabar sent Andalusia, amb partits a Còrdova, Màlaga i Sevilla. A canvi, l'Aràbia Saudita es compromet a quedar-se amb les 2 següents edicions, allargant un any el contracte.

Raul Garcia celebracion gol Athletic Supercopa Reial Madrid EFE

Raúl García ha estat el gran protagonista del partit / EFE

Malgrat les pèrdues per la falta de públic, encara quedava l'altra part del pastís, els drets televisius. I és evident que, una altra vegada, tots els interessats es van fregar les mans en poder tenir un Clàssic a la gran final de Sevilla. Com ja estava previst, el sorteig va ser una altra vegada dirigit, aparellant el Barça amb la Reial Societat i el Reial Madrid amb l'Athletic Club.

Va arribar el primer duel, el Barça-Reial Societat, un partit preciós i igualat que va acabar als 11 metres, on l'equip de Ronald Koeman, sense Messi, va aconseguir el bitllet per a la gran final. Ja només faltava el Reial Madrid, molt favorit contra un Athletic Club en plena crisi. La final desitjada estava a la cantonada.

Raúl García es treu l'espina

L'Athletic Club de Marcelino, però, no ha tardat en demostrar que tenia arguments per canviar la història, sobretot perquè Raúl García tenia ganes de treure's una enorme espina que el pressionava el cor. L'exjugador de l'Atlètic de Madrid i de l'Osasuna, que ha protagonitzat diverses picabaralles amb els jugadors del Reial Madrid, va ser el trist protagonista del partit de Lliga disputat a Valdebebas, en el qual va ser expulsat en el minut 12, en veure dues grogues seguides. I no només això, ja que en l'anterior antecedent, en plena etapa d'errors del VAR a favor del Madrid, Raúl García va ser víctima d'un clar penal que l'àrbitre i el videoarbitratge van obviar.

Aquest dijous, amb les promocions del Clàssic en la ment de tots, Raúl García ha dit que no, que en aquesta ocasió la final serà Barça-Athletic, i ha marcat els dos gols que han servit per eliminar el Madrid.

El Clàssic més desitjat per tots haurà d'esperar.

 

Imatge principal: Raúl García, celebrant un dels dos gols que ha marcat contra el Madrid / Europa Press