Ni el Barça ho ha merescut ni la Reial Societat ho ha aprofitat. Després d'un partit de semifinals de la Supercopa d'Espanya ple d'imprecisions i faltat de tot, també de Leo Messi, els blaugrana s'han classificat per a la final gràcies als penals i a Marc-André Ter Stegen (1-1).

Un Barça justet

Sense Messi torna a quedar demostrat que el Barça no acaba de brillar. A Còrdova, en un camp neutral, al Nuevo Arcángel, Ronald Koeman no ha volgut canviar gaire les coses. Si funcionen, millor no tocar-les. Però si no hi és qui ho fa carburar tot, les exhibicions demostrades últimament ja no es poden repetir.

Griezmann ha volgut fer de Messi, però Griezmann és Griezmann. Braithwaite lluita molt i hi posa molta voluntat, però no és com Luis Suárez. Dembélé s'excita quan té la pilota, i això no sempre és bo. I Pedri és pura màgia, però sense socis és molt complicat que pugui demostrar-ho.

Barça Real Sociedad Supercopa Pedri / Europa Press

Pedri envoltat de jugadors de la Reial Societat / EuropaPress

El Barça ha tornat a patir i a confirmar que la irregularitat no ha marxat. El doble pivot Busquets-De Jong no acaba de rutllar. I si a això li sumes que Mingueza és lateral i que la defensa la completen Lenglet, Araujo i Jordi Alba, no hi ha bones perspectives. Sort que Ter Stegen posin a qui li posin davant segueix sent el salvador de sempre.

La Reial Societat ha volgut jugar a l'atac i el contraatac, i ha deixat espais per córrer. El Barça, sense un referent, no ha pogut definir-se ofensivament. I defensivament els blaugrana han patit cada vegada que els bascos atacaven, sobretot mitjançant Isak.

De Jong és protagonista

Però més enllà que la Reial ha merescut marcar en més d'una ocasió i també guanyar un Barça que patia cada vegada que havia de córrer cap enrere, han estat els culers qui sorprenentment s'han avançat. Just abans del descans Griezmann ha aconseguit arribar fins a la línia de fons i la seva centrada a l'àrea petita l'ha rematada De Jong al fons de la xarxa.

Barça Real Sociedad Supercopa 2021 De Jong Griezmann / EFE

Els jugadors del Barça celebrant el gol de De Jong / EFE

L'alegria, però, ha durat fins al descans, ja que a la tornada a la gespa el mateix De Jong ha fet un penal infantil que Oyarzabal no ha desaprofitat per empatar la semifinal.

I tot ha tornat a la normalitat. Espais per córrer, la Reial generant molt perill, però el Barça també ha donat diversos ensurts als bascos. L'equip de Koeman, però, faltat d'oxigen i de cames, ha optat pels canvis. A poc més de deu minuts per al final ha entrat Trincao per un gris Braithwaite. Però tampoc ha servit de res. Pròrroga.

Barça Real Sociedad Supercopa Griezmann / Europa Press

Griezmann amb la pilota als peus / EuropaPress

Els penals decideixen

I ni en els minuts extres hi ha hagut punteria. Els dos equips, sense forces i amb moltes més imprecisions. Dembélé ha perdonat, també Griezmann, i res ha canviat. Ni l'entrada de Pjanic, Riqui Puig o Junior Firpo. Ni un pal de Januzaj per la Reial.

Han hagut d'arribar els penals per decidir quin dels dos equips jugaria la final de la Supercopa d'Espanya. I des dels onze metres el Barça ha guanyat gràcies a Ter Stegen. Riqui Puig ha fet el gol definitiu després que Griezmann fallés estrepitosament poc abans.

Imatge principal: De Jong i Griezmann celebrant un gol del Barça / EuropaPress