El Reial Madrid s'ha acabat imposant per 3-1 contra un Athletic que ha tingut l'empat fins a l'últim moment i que ha estat lluitant amb 10 jugadors durant gairebé 80 minuts. La qualitat de Benzema ha estat decisiva per emportar-se els tres punts i provocar que hi hagi un triple empat en el lideratge.

Un Reial Madrid-Athletic mai decep i aquesta vegada no ha estat una excepció. Intensitat, gols i polèmica, que no falti la polèmica. El Madrid s'ha vist beneficiat en els primers minuts de l'expulsió justa de Raúl García.

Expulsió de Raúl García al minut 13

Ja sabem que García no rebrà el premi al fair play de la temporada, però que els 13 minuts li mostrin la vermella... L'ex de l'Atlètic de Madrid no ha estat molt hàbil des que ha sortit al terreny de joc i les dues grogues que ha vist, han estat merescudes per dues trepitjades claríssimes. Ah, per cert, el dia d'avui ha estat la primera vegada que García ha estat expulsat amb la samarreta de l'Athletic.

Raul Garcia roja Athletic Bilbao Real Madrid EFE

Moment de l'expulsió a García / EFE

L'error de Raúl García no és només que no pot participar més en el duel sinó que deixa penjats als seus companys que han de jugar pràcticament 80 minuts amb un home menys. Si ja costa vèncer el Madrid a casa seva, fer-ho amb 10 jugadors és una gesta major.

A la primera part, Gil Manzano ha protagonitzat unes accions arbitrals polèmiques. Com el penal que no ha xiulat de Carvajal a Williams i que podria haver canviat el transcurs del partit. Després tampoc ha revisat unes mans de Capa, el que significava penal per al Madrid. I per si quedava sumar un error més, no li ha mostrat la groga a Vinícius després de llençar-se a la piscina. Em faig la següent pregunta, el brasiler creu que no hi ha VAR?

Golàs de Kroos i resposta de Capa

Els de Zidane han dominat mentre els de Garitano resistien i al final s'ha acabat imposant una individualitat. Golàs de Kroos per obrir la llauna i gol psicològic abans del descans.

Kroos Ramos gol Real Madrid EFE

Celebració de Kroos i Ramos / EFE

La gent de Bilbao està feta d'una altra pasta i els és igual competir amb un menys que es deixaran la pell en cada jugada. El premi els ha arribat amb el gol de Capa que ha fet una excel·lent acció i ha deixat en evidència Ramos.

Amb la diana visitant, el repte que tenia l'Athletic davant era majúscul: resistir al Di Stéfano com fos. Passaven i passaven els minuts fins que la pissarra ha fet de les seves. Cop de cap de Benzema per fer el segon gol. Semblava que seria l'últim, però els bascos han tingut una ocasió d'or per fer l'empat, però Courtois ha estat providencial. I en el contraatac, Benzema ha fet el tercer de la sentència. Tot i la derrota, partit molt digne de l'Athletic que està fallant massa aquesta temporada i es veu perjudicat a la classificació. Per la seva part, el Madrid ja està empatat amb la Reial Societat i l'Atlètic de Madrid en el lideratge de la Lliga.

Imatge principal: Els jugadors del Madrid celebren un gol / EFE