Tot i que juga als Estats Units, Ricky Rubio segueix pendent d'Espanya i del que diuen els diaris esportius. L'NBA va començar fa un parell de dies i, amb ella, la protesta contra el racisme que existeix al país. Tant és així que el diari As va fer una portada dient que "La NBA desafía a Trump", però el base del Masnou no ho veu d'aquesta manera i ho ha volgut deixar clar.

As Portada 01 08 2020

Des de la tornada de l'NBA després de l'aturada pel coronavirus, tots els partits han començat amb la simbòlica imatge dels jugadors i els membres del cos tècnic agenollats a favor del moviment Black lives matter. Ricky Rubio, més que creure que aquest gest desafia Trump, considera que desafia la cultura racista interioritzada en el país nord-americà, que va ser el motiu principal de l'assassinat policial de George Floyd i de les protestes contra la Casa Blanca

Sabent com són els Estats Units i convivint amb els americans des de fa gairebé 10 anys, Rubio s'ha sentit amb l'obligació de corregir la portada i donar l'opinió. 

Tothom agenollat... menys un jugador

Des del reinici de la competició, a la bombolla de Disney s'han jugat 8 partits, en els quals tothom s'ha agenollat i ha portat la samarreta de Black lives matter per mostrar el suport al moviment antiracista. Tothom... menys Jonathan Isaac. L'ala-pivot dels Magic va romandre de peu mentre sonava l'himne dels Estats Units, a diferència de tota la resta de companys.

Després del partit el jugador va explicar la seva decisió: "Crec en el Black lives matter. Moltes coses han influït en la meva decisió, però crec que agenollar-me o posar-me la samarreta no va de la mà a donar suport al moviment. Personalment, crec que clarament la vida dels negres importa, però crec que havia de prendre aquesta decisió. Crec que la resposta a totes les plagues que existeixen en la societat és l'Evangeli. Es dona suport a totes les vides a través de l'Evangeli", declarava el jugador.