L'ajuntament de Washington va canviar aquest divendres el nom d'una secció del carrer 16, davant la Casa Blanca, al del moviment antiracista "Black Lives Matter" ("Les vides negres importen"), nom que també ha pintat en groc sobre la calçada d'aquest tram, com a mostra de suport a les protestes contra els abusos policials sobre la comunitat negra del país.

Així ho ha anunciat oficialment Muriel Bowser, l'alcaldessa d'aquesta ciutat que no forma parteix de cap estat sinó que és un districte autònom.

"Volem cridar avui l'atenció per assegurar-nos que la nostra nació és més igualitària i justa i que les vides negres i la humanitat negra importen a la nostra nació", va expressar l'alcaldessa durant la inauguració de la nova denominació d'aquest tram de carrer.

És precisament en aquest carrer on dilluns passat les forces de seguretat van ruixar amb gas pebre i van desallotjar violentament centenars de manifestants que protestaven pacíficament davant de la Casa Blanca per deixar via lliure perquè el president, Donald Trump, pogués anar caminat a posar davant dels fotògrafs davant de la propera església de St. Johns, vandalitzada la nit anterior, amb una bíblia a la mà.

Els treballs per pintar les gegants lletres grogues que ocupen dues illes davant la plaça de Laffayete s'han dut a terme sense previ avís, així com el canvi de la placa del carrer.

Tanmateix, el gest no ha agradat a tothom, ja que l'associació "Black Lives Matter DC" va retreure a l'alcaldessa demòcrata, que és afroamericana, haver-ho fet com "una distracció dels canvis polítics reals" que exigeixen.

"Això és una distracció teatral dels canvis polítics reals. Bowser ha estat repetidament en el costat equivocat del "Black Lives Matter DC". Això és per apaivagar els liberals blancs mentre ignora les nostres demandes. "Black Lives Matter" significa no finançar a la policia", va expressar aquesta entitat a Twitter.

Les principals ciutats dels Estats Units han estat escenari de multitudinàries manifestacions per la mort de Floyd el passat 25 de maig en mans de la policia.