L'autòpsia encarregada per la família de George Floyd, l'afroamericà mort durant una detenció policial el passat 25 de maig a Minneàpolis (Estats Units), conclou que l'home, de 46 anys d'edat, va morir d'asfíxia en el lloc de la detenció.

Aquesta afirmació contradiu la versió policial i es basa en una autòpsia privada realitzada a petició de la família. L'asfíxia, segons aquesta font, va ser provocada per una compressió continuada de el coll i l'esquena que va provocar una falta de reg sanguini al cervell, segons ha explicat en roda de premsa un advocat de la família, Ben Crump.

 

La doctora Allecia Wilson, responsable d'aquesta nova autòpsia descriu com "homicidi" les formes de la mort de Floyd. Crump ha subratllat que Floyd estava "mort al lloc" de la detenció.

"L'ambulància va ser el seu cotxe fúnebre", ha afirmat Crump. "Els policies van ser els causants de la mort", ha insistit un altre advocat de la família Antonio Romanucci, que ha denunciat "errors greus i sistèmics en la Policia de Minneàpolis".

Crump ha demanat, a més, la detenció de tots els policies implicats en la detenció que va provocar la mort de Floyd i que s'acusi d'assassinat en primer grau a l'agent Derek Chauvin, qui va pressionar amb el genoll el coll de Floyd durant gairebé nou minuts, segons el vídeo dels fets publicat en les xarxes socials.

Floyd va aconseguir dir abans de perdre el coneixement la frase "no puc respirar", convertida ara en un símbol de les protestes.

El forense del comtat d'Hennepin no va trobar "cap indici físic que doni suport a un diagnòstic d'asfíxia traumàtica ni estrangulació", segons el plec de càrrecs publicat per la Fiscalia de el mateix comtat després de l'arrest de Chauvin.

Protestes a tot el país

Milers de persones s'han manifestat a tot el país després de la mort de Floyd, després de ser reduït amb un genoll al coll per Chauvin, un agent de raça blanca que ja està detingut i imputat per homicidi de tercer grau.