El futbol dona moltes voltes, però hi ha vegades que els sentiments tenen més força que qualsevol altra cosa. I els futbolistes són el tipus de persones que molts cops es mouen per diners i per interessos. Tot i això, en els últims dies s'ha produït un "no" a Luis de la Fuente que molts han considerat com una traïció a la Roja.

De la Fuente canvia la cara d'Espanya

Luis de la Fuente ha fet una semirevolució a la convocatòria de la selecció espanyola per a l'actual aturada internacional. Jugadors que marxen i jugadors que s'estrenen. Tot sigui per donar un tomb a un combinat nacional espanyol que encara té tics de l'època de Luis Enrique Martínez.

Luis de la Fuente dando una Rueda de Prensa como seleccionador español / Foto: Europa Press
Luis de la Fuente rient / Foto: Europa Press

I és per aquest motiu que De la Fuente, buscant canvis i també volent quedar bé amb tothom, ha fet una convocatòria diferent, menys experimentada, però igualment molt competitiva. I el nou seleccionador espanyol s'estrenarà en aquesta nova etapa al capdavant d'Espanya en un duel aquest dissabte contra Noruega. I el segon partit serà la setmana vinent contra Escòcia.

Salihamidzic es decanta per Bòsnia

Però dins d'aquests canvis, n'hi ha hagut un que De la Fuente no ha aconseguit perquè el jugador en qüestió no vol jugar amb la Roja. Es tracta de Nick Salihamidzic, fill de l'exjugador i actual director esportiu del Bayern de Munic, Hasan Salihamidzic. El jove futbolista propietat del club bavarès, de només 20 anys, juga cedit al Cosenza italià.

Però tot i ser una gran promesa, ja té molt clar el seu futur. Té nacionalitat alemanya pel seu lloc de naixement, espanyola per la seva marea i la bosniana pel seu pare. I finalment ha escollit jugar amb la selecció balcànica, que és on segur podrà tenir més protagonisme més aviat, on tindrà menys competència i on podrà ser un líder. De moment, juga a la selecció de Bòsnia sub-21.

Això vol dir que no anirà amb Espanya i en el moment que debuti de manera oficial amb la selecció absoluta de Bòsnia ja no serà seleccionat per anar amb la Roja. Al final, però, Nick Salihamidzic s'ha decantat per jugar amb la mateixa selecció del seu pare, que era el que ja havia afirmat amb anterioritat.

Hasan Salihamidzic / Foto: Europa Press
Hasan Salihamidzic durant un partit del Bayern de Munic / Foto: Europa Press

Així doncs, De la Fuente es queda sense un dels jugadors que s'estaven observant des de feia temps. Un jove menys que no serà seleccionable per la selecció espanyola a no ser que canviïn molt les coses.