Rafa Nadal parla amb claredat. El balear és d’aquells qui prefereix parlar més al camp que davant d’una càmera o un micròfon, però quan ho fa no s’amaga de res. En una entrevista al canal Vamos de Movistar+ ha repassat l’actualitat del tenis, la Copa Davis impulsada per Gerard Piqué i el desastre natural que hi va haver a Mallorca l’octubre passat.

“S’ha de deixar de dir la Davis de Piqué”, ha assegurat Nadal. El tenista té una relació “estupenda” amb el blaugrana, però que al final és la Copa Davis sense noms afegits. El manacorí ha volgut agraïr el treball del central català per interar-se en un esport com és el tenis i ha carregat contra l’antic format perquè els “millors jugadors no podien estar pel calendari que tenien”.

Les inundacions a Sant Llorenç (Mallorca) van deixar el balanç de 12 morts

L’octubre passat va ocórrer un dels pitjors desastres naturals dels últims temps a Mallorca. Van morir 12 persones per les inundacions que hi va haver a Sant Llorenç per les fortes pluges i aquells dies Nadal els va viure amb “tristesa”. Tota la família per part de mare viuen a aquesta localitat i el primer que va fer el tenista va ser comprovar que estaven bé.

Gerard Piqué Copa Davis   EFE

EFE

Nadal li va tocar de molt a prop les inundacions i d’alguna manera o altre volia ajudar. És per això que va anar amb els seus amics amb una pala a la mà en ajudar a treure aigua de les cases. Els mitjans de comunicació el van captar i les fotografies van donar la volta al món. Tot i això, el balear ha afirmat que “no li va molestar” que es publiquessin aquestes imatges.

Intentava que el desastre a la seva terra no l'afectés massa i l'endemà va anar a entrenar. Quinze minuts després no podia seguir: “Nois, no tinc ganes d’entrenar, vull veure com està la gent”.

Aquest 2018 de Rafa Nadal ha estat marcat per unes lesions que li han impedit poder participar en tots els tornejos que voldria i és per això que ha explicat que “no estic content de com acabat l’any”. De les nou competicions en va guanyar cinc, però les lesions el van fer passar per “moments difícils”.

Nadal se sent tenista al 100% i no es planteja quan serà el final. És feliç fent el que més li agrada, però quan arribi el dia que ho hagi de deixar, “no té gens de por”. “La vida no s’acaba en el tenis. Quan arribi, arribarà i ho sabré. Aquest moment no ha arribat”. El balear se sent un privilegiat i és que ha fet del seu hobbie el seu treball. Nadal vol continuar fent història.