El Barça ha aconseguit el doblet després de destrossar el Reial Madrid a la Copa del Rei i a la Lliga Endesa. Hi ha molts responsables d'aquest èxit, però un dels que més destacats és Pau Gasol. El veterà jugador, que va tornar a la competició dos anys després i deixant enrere les lesions, ha demostrat un altíssim nivell a la pista. De fet, ha convençut a tothom que pot seguir perfectament i ara és ell qui haurà de prendre una decisió.

Futur incert

A punt de fer 41 anys, Gasol s'ha convertit en un actor importantíssim en els plans de Saras Jasikevicius. "Viure un moment així, acabant de ser pare fa uns mesos, és quelcom molt especial que mai he viscut com a jugador", va expressar el de Sant Boi als micròfons de Vamos.

El futur és incert, diu Gasol i, aquesta temporada, ha jugat cada partit com si fos l'últim. Un afortunat que pot seguir fent el que més estima, però sent conscient de totes les circumstàncies: "He dit sempre que pot ser l'últim partit, sobretot quan estàs ja en aquests moments, que has batut tots els pronòstics. Toca descansar i plantejar-se una mica el futur, però estic molt content d'haver pogut jugar a aquest nivell a aquests moments de la meva carrera", va explicar.

És probable que Gasol participi en els Jocs Olímpics de Tòquio i va admetre que ja s'havien produït els primers contactes amb el seleccionador, Sergio Scariolo. "Toca pensar a estar una mica amb la família perquè s'ho mereixen i després pensar en la selecció i veure què farem en el futur", va detallar.

El Palau Blaugrana el va ovacionar aquest dimarts i les mostres de suport dels seus companys de vestidor, del tècnic i del mànager esportiu van ser constants. "Tenim una esperança que Pau es prengui unes vacances, entengui que encara pot córrer al camp i fer esmaixades. Així que potser és bona idea considerar la tornada l'any que ve. Però en això ell té dret de decidir", va manifestar Jasikevicius.

Per la seva part, el màxim responsable de la secció de bàsquet i el seu amic, Juan Carlos Navarro, va assegurar que tots volen que segueixi. "Gasol va dir que aniria partit a partit. Ell confiava en el seu peu i ha acabat així, de forma increïble. A tots ens agradaria que seguís, però és una decisió seva. Ja li hem preguntat, i tornarem a preguntar, però està complicat", ha destacat.

 

Imatge principal: Pau Gasol amb Oriola aixecant el títol / EFE