Part de l'equip de Jorge Vilda ha dimitit per "la inacceptable actitud" de Luis Rubiales, després de l'esperpèntic discurs de l'ara president suspès de la RFEF i els diferents comunicats de la Federació contra Jennifer Hermoso. En un comunicat d'aquest dissabte, fins a onze integrants del cos tècnic de la selecció femenina que es va proclamar campiona del món han expressat el seu suport a Jennifer Hermoso "fent seva la versió oferida per aquesta". És a dir, donant credibilitat a les explicacions de la futbolista i desmentint la versió oferida per la RFEF.

A més de donar suport a Hermoso, aquesta part de l'equip de Vilda també ha fet costat al comunicat de les jugadores de la selecció (i de fora de la selecció) i ha mostrat la seva disconformitat amb el xou que Rubiales va oferir aquest divendres. De fet, han denunciat que van estar obligats a assistir a l'assemblea extraordinària i que "es va produir un fet especialment feridor" per al cos tècnic: "A diferents de les integrants femenines de l'staff tècnic se les va obligar a col·locar-se a primera fila, exposant la seva imatge i intentant donar a entendre a la societat i jugadores que compartien les tesis del president de la RFEF". Així doncs, han posat el seu càrrec a disposició de la Federació.

Els 11 del cos tècnic que han dimitit

Les persones que signen el comunicat són Montse Tomé, assistent tècnica; Javier Lerga, assistent tècnic; Eugenio Gonzalo, assistent tècnic i seleccionador sub-17; Blanca Romero, preparadora física; Carlos Sánchez, entrenador de porteres; Rubén Jiménez, tècnic analista; Sonia Bermúdez, seleccionadora sub-19 i sub-20; Javier Velázquez, preparador físic de categories inferiors de la selecció; Javier Egido, tècnic analista de categories inferiors de la selecció; Ander Ruiz, entrenador de porters de categories inferiors de la selecció; i Elena Fernández, entrenadora de porters de categories inferiors de la selecció.

La primera de les signants, Montse Tomé, també ha estat en el focus mediàtic d'aquesta setmana perquè es van viralitzar unes imatges que mostraven com Vilda li tocava un dels pits durant una celebració. Però en aquest cas la polèmica no ha esclatat com sí que ho ha fet la de Rubiales, que ja ha estat suspès per la FIFA i el seu cas està en el Tribunal Administratiu de l'Esport. Sigui com sigui, no només l'ara president suspès s'ha quedat sol: el seleccionador també està aïllat, sense gran part del cos tècnic i sense jugadores.