Guerra oberta entre les jugadores de la selecció espanyola femenina de futbol i la Real Federación Española de Futbol (RFEF). Contra tot pronòstic el president de la RFEF, Luis Rubiales, no va dimitir aquest divendres a l'assemblea extraordinària convocada d'urgència per la federació. En un discurs esperpèntic de Rubiales, en el qual es va victimitzar, va assegurar que estava sent víctima "d'un assassinat social". Sobre el petó forçat a Jennifer Hermoso va insistir que "va ser un petó espontani, mutu, eufòric i consentit". Les paraules de Rubiales, que el van evidenciar com un autèntic masclista, va ser la gota que va fer vessar el got de les jugadores de la selecció que sota el lema "s'ha acabat" van mostrar el seu suport a la seva companya.

Jennifer Hermoso també va trencar el seu silenci, i a través d'un comunicat, va desmentir el discurs de Rubiales assegurant que "en cap moment vaig consentir el petó i en cap cas vaig buscar alçar el president". En el seu escrit, Hermoso va explicar la seva necessitat de sortir al pas d'una "cultura manipuladora" instaurada per Rubiales, contra qui es va sentir "víctima d'una agressió" després d'un petó "sense cap mena de consentiment", denunciant a més pressions de la Federació per canviar el seu relat. La RFEF no dona el seu braç a tòrcer i continua defensat el seu president fins al final. Passada la mitja nit de divendres ha emès un comunicat per respondre a Jenni Hermoso i el seu sindicat FUTPRO, amb "imatges com a proves" per a demostrar que el seu president, Luis Rubiales, no menteix. 

Jennifer Hermoso Rubiales final Mundial
Les imatges del moment del petó forçat de Rubiales a Hermoso / RFEF

La RFEF anuncia accions legals

La RFEF ha contestat a les declaracions de Jenni Hermoso per "demostrar" que Rubiales no va mentir, recordant que posarà "quantes accions legals corresponguin en defensa de l'honorabilitat" del seu president, qui va exposar "d'una forma clara i senzilla com es van produir els fets que són motiu de conflictivitat i escarn". En aquest sentit, insisteixen que "la versió dels fets del president està contrastada en els expedients interns que s'han obert, sense que fins avui Jennifer Hermoso hagi contestat a cap dels requisits formulats", afegeix el comunicat en el qual presenten una "primera demostració" de la veracitat del relat de Rubiales a través d'imatges del moment de la celebració en el podi.

La Federació adjunta quatre fotos en les quals es pot veure a Rubiales amb els braços per l'esquena de la jugadora, "cap força podia exercir", diu la nota, amb una altra en la qual els talons es van aixecant. En la tercera i quarta foto, la RFEF vol fer veure que Hermoso "ha elevat del terra" a Rubiales, qui "ha de continuar agafant-se a la jugadora per no caure". "Les proves són concloents. El president no ha mentit", afegeix. La RFEF apunta que es "demostraran cadascuna de les mentides que es difonguin ja sigui per algú en nom de la jugadora o, si fos el cas, per la mateixa jugadora", anunciant accions legals contra FUTPRO i lamentant no poder celebrar l'èxit en el Mundial.

Sobre la plantada de 80 jugadores a seguir jugant a la selecció mentre no canviï la cúpula, la federació espanyola respecta la decisió, però recorda que "la participació en la selecció és una obligació de totes les persones federades si són cridades per a això".

Plantada de les jugadores a la selecció

Les 23 jugadores internacionals que es van proclamar campiones del Mundial femení de FIFA a Austràlia i Nova Zelanda aquest mes d'agost han anunciat en un comunicat aquest divendres llançat per FUTPRO la seva renúncia a continuar acudint a les convocatòries de la selecció mentre Luis Rubiales es mantingui com a president de la RFEF. "Després de tot el succeït durant el Mundial Femení, volem manifestar que totes les jugadores que signen el present escrit no tornaran a una convocatòria de la Selecció si continuen els actuals dirigents", manifesten. 

Les futbolistes que signen l'escrit són les 23 campiones del món: Jennifer Hermoso, Alèxia Putellas, Misa Rodríguez, Irene Paredes, Ona Batlle, Mariona Caldentey, Teresa Abelleira, María Pérez, Cata Coll, Aitana Bonmati, Laia Codina, Claudia Zornoza, Oihane Hernández, Rocío Gálvez, Irene Guerrero, Alba Redondo, Athenea del Castillo, Eva Navarro, Enith Salón, Ivana Andrés, Olga Carmona, Esther González y Salma Paralluelo. Al comunicat també s'hi han sumat les futbolistes: Mapi León, Patricia Guijarro, Lola Gallardo, Nerea Eizagirre, Ainhoa Moraza, Sandra Paños, Claudia Pina, Amaiur Sarriegi, Leila Ouahabi, Laia Aleixandri, Lucia García, Andrea Pereira, Vero Boquete, Ainhoa Tirapu, Sandra Vilanova, Ana Romero "Willy", Silvia Meseguer, Nagore Calderón, Carmen Arce "Kubalita", Priscila Borja, Natalia Pablos, Susana Guerrero, Larraitz Lucas, Isabel Benito, Amanda Sampedro, Isabel Fuentes, Elisabet Sánchez, Mari Paz Azagra, Vanesa Gimbert, Virginia Torrecilla, Leire Landa, Elisabet Ibarra y Marta Torrejón.