Poc després que els 12 clubs fundadors de la Superlliga europea anunciessin oficialment la intenció de crear una nova competició que posa en perill l'status quo actual, les reaccions no es van fer esperar amb crítiques per part d'institucions com la UEFA, la FIFA o la Lliga; clubs, entrenadors i exjugadors; així com molts aficionats.

Superlliga Arsenal / EFE

Pancarta a l'Emirates Stadium del Arsenal: "Torneu-nos l'Arsenal" / EFE

I clar, les crítiques més rellevants són les que arriben dels aficionats dels clubs fundadors, que es veuen a l'ull de l'huracà. De fet, aquest dilluns van començar a sorgir imatges d'aficionats anglesos que es van desplaçar fins als estadis dels seus clubs per mostrar el seu desacord, fins al punt que aquest dimarts ha transcendit que almenys un club anglès ja s'està plantejant seriosament abandonar la Superlliga en veure la reacció dels seus fans.

Pancarta al Camp Nou en contra de la Superlliga

I aquest dimarts ha estat el torn del Barça. Després d'un dilluns marcat per una allau de crítiques a les xarxes socials, aquest dimarts ha aparegut una pancarta al Camp Nou en contra de la implicació directa del Barça a la Superlliga europea.

Pancarta Camp Nou Barça contra Superlliga / Pau del Carrer

Imatge de la pancarta que ha aparegut aquest dimarts al Camp Nou en contra de la Superlliga / Pau de la Calle

"El FCB és la nostra vida, no la vostra joguina. Superlliga, no!", afirma la pancarta, que es desconeix qui ha penjat.

Les enquestes contradiuen la sensació general: la Superlliga, ben rebuda

Malgrat que la sensació general, basant-se en les xarxes socials, és de rebuig generalitzat, el cert és que les enquestes no diuen el mateix.

Pancarta Camp Nou Barça contra Superlliga / Pau del Carrer

Una dona, llegint atentament la pancarta del Camp Nou / Pau de la Calle

Aquest dimarts, per exemple, el diari L'Équipe ha publicat una enquesta realitzada a més de 4.000 aficionats al futbol d'Espanya, Alemanya, Anglaterra, Itàlia i França sobre la Superlliga. El 66% està a favor de la nova competició.

Per països, el més favorable seria Espanya, amb el 76% d'aprovació, seguit per Itàlia (72%), França (71%), Anglaterra (59%) i Alemanya (57%).

 

Imatge principal: pancarta al Camp Nou en contra de la participació del Barça a la Superlliga europea de futbol / Pau de la Calle