Quatre partits lluny de Montilivi, quatre derrotes. El Girona segueix sense estrenar-se fora de casa, aquest cop després de perdre a l'Alcoraz contra l'Osca (1-0), un rival directe per l'ascens. El conjunt de Juan Carlos Unzué ha regalat la primera meitat i ha provat de reaccionar a la segona, però l'àrbitre Óliver de la Fuente ha anul·lat un gol completament legal a Jonatan Soriano quan el duel era a punt d'acabar. Sigui com sigui, els gironins segueixen sense transmetre bones sensacions i el seu tècnic, Unzué, comença a estar en el punt de mira.

Ni un xut a porta

Un nou dia, la mateixa parsimònia. Els jugadors del Girona han saltat a la gespa de l’Alcoraz com si el rival fos inofensiu i no un dels seus potencials rivals per assolir l’ascens directe a Primera Divisió. Com era d’esperar, ho han acabat pagant car.

A la primera part, els homes de Juan Carlos Unzué ni tan sols han xutat a porteria i s’han dedicat a defensar, però de manera deficient, la seva àrea. L’entrenador navarrès ha deixat futbolistes com Àlex Granell, Borja García o Marc Gual a la banqueta i ha apostat per un centre del camp inoperant conformat per Gerard Gumbau, Pape Diamanka i Jozabed.

L’Osca ha intimidat constantment el Girona i ha comptat amb ocasions molt clares per marcar. La primera l’ha tingut David Ferreiro en el minut 10, però Mikel Rico, Juan Carlos Real i l’exblaugrana Sergio Gómez, cedit pel Dortmund a l’Osca, també han pogut perforar la porteria gironina ben aviat.

Finalment, però, la merescuda diana dels aragonesos ha arribat abans del descans, quan Shinji Okazaki ha superat Juan Carlos amb una espectacular rematada de mitja tisora.

Al Girona li roben 1 punt

La segona part ha començat amb un nou avís de l’Osca que es podria haver convertit en la sentència del partit.  Ferreiro, però, ha perdonat davant de Juan Carlos i el Girona ha fet un pas endavant.

Unzué ha realitzat un doble canvi, donant pas a Granell i Gual, que han ocupat les posicions de Diamanka i Gallar. Així, i gràcies a un gran Johan Mojica, els de Montilivi han començat a acostar-se a la porteria del conjunt local, tot i que no han disposat d’ocasions clares per empatar. Qui sí que ha pogut marcar ha estat l’Osca en una centrada desviada que ha acabat picant el travesser gironí. La pilota no ha entrat de miracle.

Unzué, cada vegada més discutit, ha apostat per Jonatan Soriano a la desesperada i l'aposta gairebé li surt bé. En el minut 87, el davanter català ha marcat el gol de l'empat després de rematar un córner picat per Granell, però l'àrbitre Óliver de la Fuente l'ha anul·lat de manera incomprensible. Semblava que el VAR donaria la raó als futbolistes gironins, però no ha estat així i la diana no ha tingut valor.

El Girona segueix sense puntuar fora de casa i s'allunya, un dia més, de les posicions d'ascens. Paral·lelament, Juan Carlos Unzué esgota la paciència de l'afició, que assumeix amb resignació que el conjunt amb més pressupost de la categoria és incapaç de dominar els partits.