Josep Maria Minguella ha estat una de les persones més influents del Barça dels últims 50 anys. Coneix les diferents situacions del món del futbol, el negoci i s'expressa de meravella. Als seus 80 anys, té una memòria prodigiosa i una gran capacitat d'anàlisi. Així començava el text que acompanyava l'entrevista que Albert Malla, periodista d'El Nacional.cat li va fer fa un mes i mig, on l'exrepresentant de futbolistes ja expressava els seus dubtes sobre la continuïtat de Messi al Barça. 

Uns dubtes que s'han demostrat certs en aquestes últimes hores. En un moment què tothom creia que la renovació de Messi era qüestió de dies, Minguella no ho tenia clar: "Ara tinc més dubtes. Tinc pros i contres, espero que es quedi aquests dos anys i després faci la seva carrera a Qatar o els Estats Units, però aquests dos anys estigui amb nosaltres perquè si no el Barça, que futbolísticament ja estem molt tocats, si se'n va el Leo, que aquest últim any ha fet 30 gols, tindrem molts problemes perquè la gent estigui contenta al camp."

Minguella, que ara fa 20 anys va signar el tovalló que va assegurar l'arribada de Messi a Can Barça, assegurava que el problema principal era l'economia, i va dir que en el seu dia s'havien fitxat "jugadors massa cars i de poc rendiment. Amb el Coutinho, el Dembélé i el Griezmann, el Barça ha llençat 1.000 milions d'euros, entre el cost dels jugadors i contractes de cinc anys per pràcticament no guanyar res. No són jugadors definitius. No em vull posar cap medalla, però ja ho vaig dir abans que els fitxessin. Hi ha uns directius, que no la van encertar. Estaven avisats. I ara això és plorar sobre mullat i no val la pena".

Minguella va obrir el camí de Messi a Barcelona

El Reial Club de Tennis Pompeia de Montjuïc va ser on es va firmar el mític tovalló de vinculació de Leo Messi amb el Barça l'any 2000 i Minguella estava molt present. "Amb la lletra de Carles Rexach, que és qui escriu la firma, va servir per tranquil·litzar el pare, que ja portaven un mes i no hi havia cap resolució. Va començar la carrera que ja porta més de 20 anys amb nosaltres", assegurava Minguella.

La versió original "està a un banc perquè no es faci malbé", però Minguella va escriure per a ElNacional.cat una rèplica del tovalló. Minguella, que ha viscut l'època de Cruyff, Maradona i Messi, sap de quin peu calcen les grans súperestrelles del futbol, i tot i que semblava que Messi acabaria quedant-se, els dubtes han demostrat tenir un cert fonament.

 

Imatge principal: Josep Maria Minguella emulant el dia què va signar el tovalló que va portar Messi al Barça / EFE