El regidor Manuel Valls ha esclatat a les xarxes socials pel comunicat que ha publicat el Barça sobre la inhabilitació del president Quim Torra. El club blaugrana es va posicionar aquest dilluns i va considerar la sentència contra Torra de "desproporcionada" i que "vulnera greument la voluntat democràtica de la ciutadania expressada lliurement a les urnes".

"Això és una vergonya. Esto es una vergüenza. Visca el Barça lliure de política!", ha escrit Valls al seu compte de Twitter. Alguns usuaris li han recordat al regidor de l'Ajuntament de Barcelona que no és la primera vegada que el Barça es posiciona en temes polítics i que no sigui un "ignorant".

"La defensa del dret a la llibertat d'expressió i del dret a decidir formen part dels principis del compromís cívic del nostre club. El FC Barcelona ha defensat sempre que el conflicte polític, que des de fa anys, viu Catalunya, ha de resoldre's des del diàleg polític i mai des de la seva judicialització", ha manifestat el Barça.

Recordem que Torra ha estat inhabilitat a un any i sis mesos per desenvolupar el càrrec públic i ha estat condemnat a pagar 30.000 euros de multa per un delicte de desobediència. La sentència de 133 pàgines ratifica que va desobeir de forma "contumaç i obstinada" la Junta Electoral Central, que és l'encarregada de vetllar per la neutralitat dels poders públics en les eleccions.