El regidor de l'ajuntament de Barcelona i exprimer ministre francès, Manuel Valls, ja està pensant en tornar a la política francesa. Segons assegura El Confidencial, Valls tornaria a la política francesa després de les eleccions al Parlament, que probablement se celebraran el 14 de febrer.

Valls vol participar en la campanya electoral de Ciutadans, ara bé, després ja tornaria cap a França. Manuel Valls no hauria estat ni 4 anys en política catalana.

Els plans de Macron per a Valls

El citat mitjà explica que els rumors sobre el retorn a França ja van començar després de les eleccions a l'Ajuntament, quan Valls només va aconseguir dos regidors. Fonts de l'entorn de l'exprimer ministre francès indiquen que el president de França, Emmanuel Macron, compta amb Valls per majors responsabilitats i per mantenir el seu perfil centrista. 

Davant aquesta possible marxa, Barcelona pel Canvi ja hauria començat les negociacions amb el número 3 de la llista de Valls, Alexandre Pons, perquè es converteixi en el seu substitut com a regidor.

Manuel Valls ACN BCN pel CanviManuel Valls // Foto: ACN

El diari francès Le Parisien explica que Valls i Macron han refet la seva relació i que el president francès podria proposar Valls per presentar-se a l'Alcaldia de París. Una altra opció seria que Valls es posés al capdavant del Ministeri de l'Interior.

Valls va ser clau per què Ada Colau pogués tornar a ser alcaldessa de la capital catalana. Amb el suport de Valls, Colau va tornar al consistori frenant així els independentistes, que havien guanyat les eleccions amb Ernest Maragall (ERC). 

A principis d'aquest mes de setembre, Valls ja va donar alguna pista sobre el seu interès en França. En una entrevista, la televisió francesa TM va preguntar al regidor de Barcelona si algun dia podria ser ministre del govern espanyol. Però Valls ho va descartar, i no pas perquè no tingués possibilitats polítiques, sinó perquè és "profundament francès"

"Jo soc profundament francès, profundament patriota. Tinc diferents cultures, la francesa i l'espanyola, però he estat primer ministre. I quan s'ha representat França, que és un gran país, una gran potència, jo crec que no és possible representar els interessos d'un altre país", va indicar.