El Barça ha de començar a plantejar la nova temporada amb diversos fitxatges de primer nivell sobre la taula, però també és cert que Hansi Flick, el que serà el nou entrenador, comença a filtrar jugadors. I per això si hi havia unes coses clares, ara ja no ho són tant. I unes dades de la selecció espanyola de Luis de la Fuente donen un avís directe al Barça sobre aquests possibles fitxatges.

Dani Olmo, poc protagonista aquesta temporada

El club blaugrana necessita trobar futbolistes que marquin la diferència en atac, però sobretot un extrem esquerre assistent i golejador. Durant els últims temps, encara amb Xavi Hernández a la banqueta culer, s'havia plantejat l'opció de Dani Olmo com a principal prioritat, però el futbolista de Terrassa ha perdut el crèdit que tenia.

Dani Olmo Leipzig / Foto: Europa Press - Jan Woitas
Dani Olmo jugant amb el RB Leipzig / Foto: Europa Press - Jan Woitas

Una de les dades més reveladores de la selecció espanyola en aquesta Eurocopa és el número de minuts de cada futbolista dels 26 convocats. I Dani Olmo és el que menys n'ha jugat durant la temporada, amb un total de 1.845. Una dada en cert sentit bona, perquè no arriba cansat a la cita de seleccions, però també reveladora perquè es confirma que ha deixat de ser un jugador regular. Aquesta temporada ha tingut dues lesions que l'han deixat en una clara situació de vulnerabilitat.

Fins i tot, Pedri González, que també ha tingut diverses lesions amb el Barça i no ha estat precisament protagonista, ha jugat 2.148 minuts, més que el mateix Dani Olmo. I es confirma que el futbolista català ja no és aquell futbolista intocable que sí ho va ser amb Luis Enrique Martínez a la banqueta de la Roja.

Dani Olmo gol España Brasil / Foto: Europa Press
Dani Olmo celebrant un gol amb la selecció espanyola / Foto: Europa Press

El Barça, pendent de fitxar un extrem esquerre

El Barça, però, continua amb la seva intenció de fitxar un nou extrem esquerre. I el futbolista que més opcions té d'acabar sent culer és Nico Williams, també present a la convocatòria de la selecció espanyola. Aquest cas és molt diferent als citats anteriorment perquè ha sumat 3.113 minuts, que ja són més i també ha patit lesions.

Però també és cert que Hansi Flick i el Barça estaran molt pendents de diversos altres jugadors en aquesta Eurocopa. I també de jugadors que jugaran altres competicions amb les seves eleccions durant aquest estiu. No està clar què passarà, però el Barça haurà de millorar la seva situació econòmica si realment vol fitxar una gran estrella que sigui diferencial sobre la gespa. I en el més probable dels casos després de l'Eurocopa s'acabarà resolent.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!