El Liverpool ha aconseguit el seu sisè títol europeu després de vèncer els seus compatriotes del Tottenham (0-2) gràcies al matiner gol de Salah i a la sentència d'Origi a tres minuts pel final. Una final amb una absència clara, la del Barça, que no ha jugat el partit per culpa de perdre 4-0 a Anfield en la tornada de les semifinals.

El triomf del Liverpool els catapulta de nou a l'elit europea, i el Barça n'és un afectat clar. Fins avui, el Barça era, empatat amb Bayern de Munic i Liverpool el tercer equip amb més títols de campió d'Europa amb cinc, només superat per les 13 del Madrid i les set del Milan. Però, a partir d'avui, el Liverpool i les seves sis Champions tanquen el solitari el podi de campions europeus, mentre que Barça i Bayern empaten en el quart lloc.

Salah Liverpool Tottenham Champions EFE

Així, el Liverpool, que no guanyava una Champions des del "miracle d'Estambul" de la temporada 2004/05 contra el Milán, afecta negativament la temporada del Barça per dos motius. El primer, i el més dolorós, la remuntada d'Anfield en les semifinals d'aquesta edició i, segon, per superar els blaugrana en el rànquing general de campions d'Europa.