Partit dramàtic a Butarque. Aquest diumenge, el Reial Madrid ha empatat contra el Leganés (2-2) a l'estadi dels 'pepineros' i, indirectament, ha certificat el seu descens a Segona Divisió. Els de Zinedine Zidane diuen adéu a la seva Lliga sumant un punt intranscendent i completant un espectacular registre de deu victòries i un empat després del confinament. L'altra cara de la moneda és el conjunt de Javier Aguirre. Ho han intentat de totes les maneres però, quatre anys després, tornen a la categoria de plata.

Ramos, golejador per sorpresa

A aquestes alçades del campionat ja no és una sorpresa. El Madrid ha començat guanyant i el gol, com no podia ser d'una altra manera, ha estat de Sergio Ramos. En el minut 9, el central andalús ha enviat la pilota al fons de la porteria en una falta que Isco havia enviat al cor de l'àrea. Onze gols a la Lliga del capità blanc. És cert que tira els penals, però la xifra és espectacular.

Per salvar-se, el Leganés havia de guanyar el partit i esperar que el Celta perdés o empatés a l'RCDE Stadium contra l'Espanyol. Com que la segona premissa es complia, l'equip d'Aguirre ha buscat una remuntada salvadora. El primer pas l'ha fet en el temps afegit de la primera part, quan Bryan Gil ha guanyat l'esquena a Lucas Vázquez i ha batut Aréola, el porter suplent de Thibaut Courtois.

El Leganés, a un gol del miracle

El Leganés és de Segona però ningú podrà dir que no ha lluitat contra el seu destí. En el minut 52 de la segona part, Marco Asensio ha signat un 1-2 que semblava que enterrava definitivament les aspiracions dels locals. El Celta, però, seguia empatant a zero a Cornellà El-Prat, de manera que el Leganés, per honor i possibilitats reals de salvació, ha seguit atacant.

L'empat l'ha trobat en el minut 78 gràcies a un gol d'Assalé. I a partir d'aquest moment, minuts per la història. El Leganés ha estat a punt de culminar la remuntada quan Avilés, en dues ocasions consecutives, ha perdonat l'empat. Després, Jovic, a més, gairebé provoca un penal que ho hagués canviat tot. Han estat instants vibrants, fins i tot per als espectadors neutrals. Al camp de l'Espanyol, els suplents del Celta no miraven el partit del seu equip, resaven perquè no arribés el tercer del 'Lega'.

Els minuts han passat, el Leganés ha tornat a perdonar i el Celta, paral·lelament, tampoc ha estat capaç de signar l'1-0. Poc ha importat. Els gallecs s'han salvat i els madrilenys han mort deixant-ho tot sobre la gespa. El Madrid ha estat espectador de luxe d'una jornada memorable.