Les eleccions a la presidència del Barça han estat tapades pel Barçagate i les detencions de Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer, Òscar Grau i Romà Gómez Ponti. Un episodi d'escorcolls al Camp Nou que també ha marcat els últims dies de campanya electoral.

I en el segon debat amb la presència de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, organitzat per RAC1 a l'Auditori 1899, els tres candidats s'han pronunciat sobre la detenció de Bartomeu​ i la seva nit a la comissaria de Les Corts, que aquest dimarts ha quedat amb llibertat amb càrrecs.

Laporta Font Freixa debat Barça FC Barcelona

Toni Freixa, Víctor Font i Joan Laporta abans del primer debat / FC Barcelona

Laporta: "Màxim respecte"

Laporta, qui més concís ha estat dels tres, ha demanat el "màxim respecte per la presumpció d'innocència. També un màxim respecte per les actuacions policials i judicials". Tot i això, parlant amb sentiment de club, assegura que "és evident que és una notícia que no és agradable perquè malmet i perjudica la imatge i la reputació del Barça".

Però també ha afegit que "aquesta situació que és molt trista per al Barça, el millor que podem fer és no prejutjar. I no fer avantatgisme d'aquesta situació que no és agradable per al Barça". I si és president té clar què passarà amb el Barçagate: "Si hi han responsabilitats, s'hauran de depurar".

Font: "És un problema de model de club"

En el mateix sentit, Font ha dit que primer de tot, "presumpció d'innocència i respecte absolut pels processos judicials". Però més enllà de dir el que tocava, després ha aprofitat la seva primera intervenció ja per posar cullerada sobre el seu projecte i començar el debat: "És imprescindible el que dic, és un problema de model de club".

I amb la cantarella que ha anat repetint al llarg de tota la campanya, ha reiterat que "és el moment de començar a construir un nou model de club i que aquests fets no es tornin a repetir". A més, també començant a llançar els primers atacs —cap a Laporta— i ha afegit que "en darreres dècades hi ha hagut situacions no molt clares i que no s'han explicat". I també s'ha fet la víctima dient que "jo he estat atacat" en el Barçagate.

A més de parlar a nivell personal, igualment ha defensat el club: "Un dia molt trist per al barcelonisme. La imatge del club queda malmesa una altra vegada".

Freixa: "És una performance"

I per acabar, Freixa ha afirmat que "l'episodi d'ahir és molt trist. D'entrada els fets els desconec i està sent objecte d'investigació. La presumpció d'innocència ha d'anar per davant de tot". Però més enllà d'una resposta tipus, després ha plantejat que hi pugui haver una mà negra al darrere de tot plegat.

"El que es pretén és una performance, segurament amb una finalitat. Em recorda com quan el president Rosell va rebre aquesta performance amb aquesta diligència d'entrada i registre en el seu domicili, per acabar-lo empresonant, i on també l'opinió pública i l'entorn va arribar a creure el que no era perquè el president Rosell va ser absolt amb una sentència ferma", explica. I també ha deixat caure que és "estrany" que passi en la setmana de les eleccions i amb unes detencions que la jutge "no havia acordat ni ordenat".

 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu durant una compareixença del Barça / FC Barcelona