Dia complicat a can Barça després de l'actuació policial que s'ha produït en el marc de la investigació del Barçagate. Escorcoll a les oficines del Camp Nou i detencions de Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer, Òscar Grau i Romà Gómez Ponti. El club ha col·laborat en tot moment, segons fonts de la investigació.

Després d'hores a la comissaria de les Corts i de la declaració davant dels Mossos d'Esquadra, Bartomeu i Masferrer passaran la nit al calabós i aquest dimarts a les 9 hores han de comparèixer davant la jutgessa d'instrucció 13 de Barcelona. Grau i Gómez Ponti, de moment, marxen a casa a l'espera que la jutgessa els citi a declarar. Davant dels Mossos, Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça; Romà Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics del Barça; i Jaume Masferrer, exassessor de Bartomeu, s'han acollit al dret a no declarar, segons ha avançat Catalunya Ràdio. Això evitarà possibles contradiccions entre els acusats i amb la declaració que puguin fer als jutjats. A darrera hora de la tarda, arribaven els advocats a la comissaria.

Olga Tubau advocada Sergi Alcàzar

Olga Tubau, advocada de Jaume Masferrer, entrant a la comissaria de Les Corts / Sergi Alcàzar

Lletrats de reconegut prestigi. Olga Tubau, l'advocada del major Trapero, que coneix la comissaria de Les Corts al mil·límetre, arribava quan era fosc per assistir a Jaume Masferrer, que haurà de passar la nit a la cel·la. Jorge Navarro, advocat del bufet Molins, s'ha emportat a casa un dels acusats que els Mossos han deixat en llibertat però pendents de declarar davant la jutgessa, Romà Gómez Ponti.

Romà Gómez Ponti Sergi Alcàzar

Gómez Ponti sortint de la comissaria de Les Corts amb el seu advocat / Sergi Alcàzar

Els escorcolls d'aquest dilluns els han dut a terme l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) "en virtut d'una investigació per presumptes delictes relatius al patrimoni i l'ordre socioeconòmic", segons han informat els Mossos. També han destacat "l'actitud i col·laboració de l'entitat blaugrana tant en els registres que s'han fet avui com durant el transcurs de la investigació".

Els Mossos no esgotaran les 72 hores de detenció i aquest dimarts a primera hora traslladaran Bartomeu i Masferrer a la Ciutat de la Justícia, on hauran de declarar.

Escorcolls pel Barçagate

Tot ha començat aquest matí quan els Mossos s'han personat a les oficines del Barça per efectuar una sèrie d'escorcolls, sobretot centrats en trobar documents i arxius dels departaments de finances, legal i compliance, els sectors del club més vinculats amb l'escàndol de les xarxes socials que va esclatar ara fa un any. El cos policial investiga des de fa mesos el Barçagate, mentre que el secret de sumari s'ha prorrogat fins a sis vegades.

L'auditoria que es va realitzar va confirmar que hi va haver una fragmentació dels contractes dels serveis de l'empresa I3Ventures per així evitar passar per junta directiva. Aquest escàndol va suposar la dimissió en bloc de sis directius: Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia.

Comissaria Les Corts Mossos d'Esquadra Sergi Alcàzar

La comissaria dels Mossos de Les Corts / Sergi Alcàzar

Escorcolls a les instal·lacions del Barça, però també als domicilis de l'expresident Bartomeu i de Masferrer. Els dos han estat detinguts juntament amb Grau i Gómez Ponti.

Ara Bartomeu i Masferrer hauran d'esperar a comissaria fins el moment de la declaració davant de la jutgessa titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Alejandra Gil. Grau i Gómez Ponti també seran citats per declarar. Aleshores serà la jutgessa qui decidirà si els envia a la presó provisionalment o els deixa en llibertat amb càrrecs fins que es faci el judici mentre es tanca la instrucció.

 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu en una imatge d'arxiu / EFE