La Kings League no només és un projecte innovador que vol reunir esport i entreteniment. Tampoc són només les 92.522 persones que es van reunir al Camp Nou per presenciar la Final Four. I ni molt menys són les grans estrelles com Ronaldinho o el 'Kun' Agüero que han trepitjat la gespa d'un exuberant Cupra Arena. La Kings League també és la il·lusió dels nens que han seguit la competició amb entusiasme, i que somien poder disputar una competició semblant, sentint-se protagonistes a través de l'esport que tant estimen. 

El dur cop de la Kings League a la Kids Super League

Precisament aquest buit és el que volia omplir la primera edició de la Kids Super League, una competició moderna de futbol 7 (destinada a nens d'entre 8 i 14 anys) que tenia la intenció de portar els tornejos de futbol a un altre nivell: retransmetent els seus partits per Twitch, Youtube i Instagram; incloent-hi un reglament únic amb normes transgressores i divertides; comptant amb speakers professionals i zones mixtes... En definitiva, un espai on els nens podrien sentir en primera persona totes les emocions que veuen reflectides en els seus ídols, tant de Primera Divisió, com de Twitch

Ibai Llanos celebrando ante Iker Casillas / Foto: Kings League
Ibai Llanos, celebrant el seu gol de penal davant Iker Casillas / Foto: Kings League

Però de moment tot això s'haurà de quedar en una intenció, ja que la Kings League, a només escasses hores de l'inici de la Kids Super League — que havia de disputar-se del 16 d'abril al 28 de maig — ha emprès mesures judicials per tal de paralitzar una competició que, tal com revela en el seu comunicat oficial, comptava ja amb més de 300 nens i nenes inscrits.

El monopoli de la Kings League també perjudica el futbol amateur català

Però aquesta no ha estat l'única polèmica que ha envoltat la Kings League. Des que va néixer, els clubs catalans amateurs, els que aporten la gran majoria dels jugadors que disputen la Kings League, s'han sentit perjudicats per la competició presidida per Gerard Piqué

Així doncs, el monopoli de la Kings League no només s'ha carregat un torneig infantil amb un ànim lúdic i esportiu, sinó que també s'ha convertit en un desafiament per alguns clubs de la Federació Catalana de Futbol (FCF), que exigeixen canvis de cara als pròxims mesos i les pròximes temporades, al·legant que temen perdre els seus jugadors en moments claus de la temporada. Així li va succeir a la UE Sants amb Cristian Ubón, MVP de la competició d'streamers que ha acabat partint peres amb el seu club després d'optar per estar a la Final Four del Camp Nou abans que jugar-se la permanència a la 3a RFEF.