La Kings League ha estat un èxit absolut i els seus protagonistes s'han convertit en estrelles. Una nova competició liderada per Gerard Piqué que pretenia ser referent a nivell futbolístic espanyol i competència de la Lliga, però finalment ha acabat fent molt mal al futbol català. I una de les notícies més sonades ha estat la dràstica decisió que ha pres la UE Sants amb Cristian Ubón.

La Kings League competeix amb el futbol català

Gran part dels jugadors que juguen la Kings League també tenen fitxa federativa amb algun equip de les categories del futbol espanyol, i més concretament juguen en lligues territorials com la catalana. Equips de Segona Federació o categories inferiors són els que nodreixen la competició de Piqué amb els seus futbolistes.

El Barrio Aniquiladores Camp Nou / Foto: Kings League
El Barrio i Aniquiladores jugant al Camp Nou / Foto: Kings League

Com que el que paga la Kings League no són més de 75 euros per partit, els futbolistes compaginen la Kings League amb els seus actuals clubs, amb qui entrenen durant la setmana i també competeixen el cap de setmana. Durant els tres mesos de competició s'han vist molts casos de jugadors que el mateix dia jugaven amb el seu club i posteriorment anaven al Cupra Arena.

Però aquesta situació, ja negociada prèviament, s'ha trencat amb l'arribada de la Final Four del Camp Nou. Un esdeveniment únic que el passat diumenge van jugar El Barrio, Aniquiladores FC, Saiyans FC i Los Troncos FC. I Cristian Ubón, un dels guanyadors de la competició, que també va ser declarat com el millor futbolista i màxim golejador de la primera edició de la Kings League, ha generat un gran conflicte.

Joan Laporta Cristian Ubón Gerard Piqué / Foto: Kings League
Cristian Ubón entre Joan Laporta i Gerard Piqué / Foto: Kings League

Cristian Ubón i el Sants separen els seus camins

Cristian Ubón, jugador de 21 anys de la UE Sants, havia acordat que jugaria les dues competicions, però sempre donant preferència al club barceloní. Un acord que s'havia respectat fins aquest diumenge. Ubón tenia partit del Sants al camp del Vilafranca, un rival directe en la lluita per la permanència al Grup V de la Tercera RFEF. Però Ubón va decidir no jugar amb el Sants per evitar qualsevol risc de lesió i així no perdre's la somiada final al Camp Nou.

El Sants va perdre el partit i els seus companys d'equip van acabar entre llàgrimes sobre la gespa de l'estadi municipal de Vilafranca mentre Ubón somreia al Camp Nou davant de més de 90.000 persones. Una situació que va fer enfadar molt el Sants. Motiu pel qual les dues parts van arribar a un acord per rescindir el contracte d'Ubón amb el Sants.

En el dur comunicat s'explica que els companys d'equip "es van sentir traïts", a més de carregar contra el Kun Agüero, qui va menystenir el Sants i el seu president. És per això que la guerra entre la Kings League i el futbol català ha començat de veritat. I encara serà més gran d'aquí uns mesos quan es confirmi que els jugadors de la nova competició de Gerard Piqué ja puguin arribar a cobrar més del que ingressen en els seus clubs actuals.