Joan Laporta contra Josep Maria Bartomeu. És la història dels ismes i del mai acabar al Barça. Tothom sabia que hi hauria una auditoria per inspeccionar a fons el club, i ara, a pocs dies de saber-se la resolució definitiva del forensic, apareixen els trets que ja no són de fogueig.

Joan Laporta respon Josep Maria Bartomeu

En les últimes hores l'expresident del Barça Bartomeu ha concedit dues entrevistes a Sport i Mundo Deportivo. En elles ha lloat la seva gestió, defensant-se de les paraules del CEO actual, Ferran Reverter, en el qual va qualificar la seva gestió com a "nefasta". I Bartomeu ha respost dient que "la gestió ha estat seria i responsable" (la seva en els 5 anys al Barça).

Josep Maria Bartomeu Ciutat Justicia medios EFE

Josep Maria Bartomeu entrant a la Ciutat de la Justícia / EFE

I a aquestes paraules, a més del seu discurs victimista i amb els problemes econòmics del club justificats per la pandèmia de la covid, ha aparegut Laporta, el president del Barça a dia d'avui. L'advocat ha volgut passar de puntetes de les declaracions de Bartomeu, però l'ha deixat escaldat.

"Veig una persona desesperada, que se n'està adonant de la magnitud del desastre que va fer o del qual és responsable", ha afirmat Laporta. Però això no ha estat tot, i ha recordat que "al final, el president és l'últim responsable de tot i ha d'assumir les seves responsabilitats".

Joan Laporta Sergi Alcàzar

Joan Laporta parlant durant una entrevista a ElNacional.cat / Sergi Alcàzar

Amb dues frases curtes i al peu, Laporta ha volgut posar a lloc Bartomeu. En les properes setmanes se sabrà si les decisions de Bartomeu i de la seva junta han estat irresponsables o si han tingut algun acte delictiu de fons. Mentrestant, més guerra entre les dues parts a poques hores de l'assemblea de compromissaris del Barça.

Jordi Moix evidencia els riscos

En les últimes hores també ha parlat Jordi Moix, exvicepresident econòmic del Barça durant l'etapa de Bartomeu i exresponsable de l'Espai Barça. En declaracions a RAC1, es defensava sobre el risc real que patien els aficionats culers quan anaven al Camp Nou a veure un partit del Barça: "Els socis no han corregut cap risc. Com a membres de la junta hauríem pres mesures. L’informe diu que hi ha unes patologies que s’han de resoldre el més aviat possible. L’informe no diu que s’havia de bloquejar i prohibir el pas a algun espai pel risc".

Josep Maria Bartomeu Jordi Moix Jordi Cardoner EFE

Jordi Moix (esquerra) al costat de Josep Maria Bartomeu i de Jordi Cardoner / EFE

Però també ha afegit que "si vas al camp també et pots entrebancar amb una escala i fer-te mal. Això és imputable a com està a l’estadi? Quan surts de casa et poden passar coses". Unes declaracions més que desafortunades que no fan més que evidenciar la necessitat de renovar el Camp Nou ja sigui amb 1.500 milions o amb molts menys per evitar el risc dels espectadors. De moment, els riscos greus que hi havia a l'estadi ja estan resolts.

 

Imatge principal: Joan Laporta durant una roda de premsa / Carlos Baglietto