El Barça té diversos objectius de futur, però també ha de confirmar algunes vendes. I hi ha un problema de fons que segueix marejant el club blaugrana. Antonie Griezmann va marxar a l'Atlètic de Madrid, però la compra definitiva del jugador francès es complica. Passen les setmanes i es va confirmant que la clàusula dels partits i l'obligació de compra es podria no complir.

La polèmica causa de Griezmann

El Barça va cedir Griezmann a l'Atlètic de Madrid al 2021 per dues temporades. I hi havia posada en el contracte una opció de compra obligatòria en el cas de complir una sèrie de senzills variables. Senzills aleshores, ja que es ara complica a mesura que passen els partits.

Griezmann celebra companeros gol Atletico Oporto / Foto: EFE
Antoine Griezmann després de marcar un gol amb l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

El club blaugrana i el matalasser van acordar que es produiria automàticament la venda de Griezmann per 40 milions d'euros si completava el 50% dels partits amb més de 45 minuts disputats. Unes xifres assequibles per a un futbolista diferencial i que apuntava a ser titular habitual.

Però el problema ha arribat aquesta temporada. Diego Pablo Simeone ha decidit prescindir de Griezmann d'inici, i normalment entra al camp passat el minut 60. Això vol dir que no passa dels 45 minuts estipulats en la clàusula. El Barça necessita que jugui per cobrar a final de temporada. Si no és així, Griezmann tornarà al Barça.

Diego Simeone Antoine Griezmann Atlètic de Madrid   EFE
Diego Pablo Simeone i Antoine Griezmann celebrant un gol de l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

La Juventus vol Griezmann

I el Barça no es pot permetre el retorn de Griezmann, ja que cobra una milionada i encara no saben a qui li podrien col·locar el jugador. El mateix passa amb l'Atlètic de Madrid, que també té moltes dificultats econòmiques i no es pot permetre malgastar els diners amb el davanter francès.

Per això s'ha parlat d'una nova negociació per abaratir el preu de la compra final. Però sembla que el Barça no es vol rebaixar i que està disposat a anar als tribunals si fes falta. Tot i això, en les últimes hores ha aparegut un nou possible destí per a Griezmann que el deixaria ben lluny del Barça i de l'Atlètic de Madrid de cara a la temporada vinent.

Laporta Griezmann Barca FC Barcelona
Antoine Griezmann i Joan Laporta parlant / Foto: FC Barcelona

Tal com informa La Gazzetta dello Sport, la Juventus es vol endur Griezmann a l'estiu del 2023. El club italià necessita nous al·licients i futbolistes determinants, que ha anat perdent al llarg dels últims anys. I Griezmann, una gran figura infravalorada i amb molt potencial, és una de les eleccions de la Vecchia Signora. Sigui com sigui, ara mateix ni el Barça ni l'Atlètic contemplen tenir Griezmann a la seva plantilla la temporada vinent. I la Juventus apareix com un club salvador.