El Barça s'indigna amb el cas d'Antoine Griezmann, propietat de l'Atlètic de Madrid, segons el Barça, i del Barça, segons l'Atlètic de Madrid. Tot es tracta d'una mala i errònia lectura del contracte acordat fa un any entre tots dos clubs, i ara mateix la cosa no està gens clara. El cas és que el Barça considera que l'Atlètic de Madrid està actuant de manera fraudulenta amb el davanter.

El jugador francès va fitxar en el seu dia, a l'estiu de 2019, pel Barça dirigit per Bartomeu a la presidència i Ernesto Valverde a la banqueta. Dos anys després (l'estiu de 2021) el Barça va retornar el favor a l'Atlètic de Madrid, cedint el jugador a l'equip matalasser. Les adversitats van començar, doncs, quan els dos clubs van decidir negociar tots els termes de la cessió.

Griezmann muestra escudo aficion Civitas Metropolitano celebracion gol Atletico Porto / Foto: Europa Press
Griezmann mostra l'escut a l'afició del Cívitas Metropolitano, durant la celebració del seu gol davant el Porto / Foto: Europa Press

Els detalls de l'operació de Griezmann a l'Atlètic de Madrid

La cessió que van acordar el Barça i l'Atlètic va ser d'un any, més una pròrroga possible per ampliar un any més. Aquesta condició pel segon any s'executava si a la primera temporada del préstec el futbolista jugava més del 50% dels minuts (en partits que estigués disponible), i Griezmann va jugar, concretament, més del 80% de partits durant la campanya 2021/22

Cal destacar que va ser inclosa una opció de compra obligatòria que el club madrileny està intentant no executar deixant sortir a jugar el francès a partir del minut 60 de cada partit. Per a Diego Pablo Simeone, Griezmann és un 'perfecte revulsiu'. El jugador ha sortit a jugar en cada partit de suplent aquesta temporada, cosa que és del tot estranya, i ha marcat ja tres gols. 

Griezmann serio banquillo Atletico Madrid / Foto: Europa Press
Griezmann, seriós a la banqueta de l'Atlètic de Madrid / Foto: Europa Press

Per què a partir del minut 60?

Per ser més precisos, es considera que el jugador esdevé propietat de l'Atlètic de Madrid si juga el 50% dels partits amb la samarreta blanc-i-vermella durant la temporada de cessió (remarquem que el jugador cal que disputi un mínim de 45 minuts per compromís per definir que ha jugat el partit, o que jugui com a titular, sent indiferent els minuts que acabi jugant en aquest cas).

El Barça, doncs, defensa que el contracte estipulava que aquella condició es va complir la temporada passada (la primera en què estava cedit, ja que la segona temporada era una més d'agregació a la primera), i és per això que el club culer exigeix el pagament dels 40 milions per la compra del jugador. Així doncs, segons ha informat la Cadena Serel Barça prepara una denúncia contra el club madrileny. L'Atlètic, en contraposició, s'aferra a què el contracte dictava que la condició respectava les dues temporades (la primera i la segona agregada) de la cessió.

griezmann atletico madrid efe
El Barça defensa que Griezmann és jugador de l'Atlètic de Madrid a tots els efectes des de la temporada passada / Foto: EFE

Per al Barça és irrellevant que el futbolista surti en cada partit a jugar a partir del minut 60, ja que defensa que Griezmann és jugador matalasser des de fa ja uns mesos, però l'Atleti no ho veu d'aquesta manera, i no té la intenció de completar la compra del jugador a canvi de 40 milions d'euros.