Guerra oberta entre el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid amb Antoine Griezmann com a protagonista involuntari i damnificat de tota aquesta història. El davanter francès s'ha vist embolicat, sense voler-ho, en una disputa jurídica entre catalans i madrilenys, per dictaminar qui té raó en tot l'embolic referent a la propietat del futbolista. Fa un any, el Barça va cedir Griezmann a l'Atlètic de Madrid per una temporada, prorrogable a una segona si jugava el 50% dels partits.

El Barça reclama que l'Atlètic li deu 40 milions per Griezmann

Aquesta xifra va ser meridianament superior, del 80%, pel que Griezmann està vivint la seva segona temporada de blanc-i-vermell, en la seva segona etapa en el club. Però els seus minuts, a la campanya 2022/23, s'han vist molt reduïts, per una estratègia que en el Barça denuncien que és una cosa premeditada per l'Atlètic. En el club matalasser interpreten que, al contracte de cessió s'estipula que si no juga el 50% de partits en les dues temporades no haurien de fer efectiu el pagament de 40 milions per aconseguir els drets del jugador.

Griezmann mostra escut aficion Civitas Metropolitano celebracion gol Atletico Porto / Foto: Europa Press
Antoine Griezmann va marcar un gol decisiu contra el Porto a la Champions i ho va celebrar així / Foto: Europa Press

Perquè se li comptabilitzi un partit com jugat s'han de complir un dels dos supòsits. El primer és que surti com a titular, independentment dels minuts que disputi. Si parteix des de la banqueta ha de jugar un mínim de 45 minuts (incloent el temps afegit) perquè se li sumi un partit jugat. Per això, el Cholo Simeone sempre el deixa a la banqueta i li dona entrada a partir del minut 60, evitant que, malgrat que hi hagi un descompte llarg, arribi a aquells 45 minuts.

Guerra jurídica a la vista entre Barça i Atlètic de Madrid

El Barça, molest amb la situació, ha posat a treballar al seu departament jurídic i estaria preparant una demanda contra l'Atlètic. La justificació blaugrana és que aquesta clàusula ja es va complir jugant el 50% dels partits de la primera temporada, i això seria suficient perquè Griezmann ja sigui a tots els efectes futbolista blanc-i-vermell, el que obligaria a fer el pagament d'aquests 40 milions d'euros.

griezmann atletico madrid efe
Antoine Griezmann, motiu de guerra entre el FC Barcelona i Atlètic de Madrid / Foto: EFE

L'Atlètic de Madrid es manté ferm defensant que això no és així, i que si l'entrenador l'utilitza a partir del 60 és per una decisió purament esportiva, i no té res a veure aquest possible pagament. No sembla que cap dels dos clubs estigui disposat a donar-se per vençut i és possible que els tribunals esportius hagin de decidir qui dels dos té la raó. El perjudicat sempre serà Griezmann, que malgrat marcar gols decisius, i amb el Mundial a la cantonada, només juga mitja hora per encontre.