El nom d'Endrick va esdevenir mundialment conegut per totes les informacions que el vinculaven amb les entitats més poderoses del món del futbol. El davanter del Palmeiras, que no és més que un adolescent de 16 anys, està cridat a ser la pròxima estrella brasilera i, per aquesta raó, el Reial Madrid no va dubtar a desembutxacar un total de 72 milions d'euros.

Vitor Hugo Roque Ferreira, més conegut com a Vitor Roque, és l'arquetip del futbolista ja propietat de l'entitat blanca. Juga a les files de l'Atlético Paranaense i té un any més que Endrick. El davanter de 17 anys, també esquerrà, està a l'agenda de grans clubs europeus i entre ells, el qui més havia estat relacionat amb els pròxims passos de la seva carrera havia estat el FC Barcelona.

Vitor Roque Atletico Paranaense Copa Libertadores / Foto: @vitor_roque9
Vitor Roque, durant un partit de Copa Libertadores amb l'Atlético Paranaense / Foto: @vitor_roque9

Joan Laporta té Deco als comandaments de l''operació Vitor Roque'

Joan Laporta té molt bons informes del davanter brasiler perquè Deco, exfutbolista blaugrana i assessor extern del president culer, està als comandaments del front que ha obert per fitxar-lo. A més a més, l'exmigcampista manté una gran relació amb el representant del jove futbolista André Cury que, d'afegida, va ser executiu de l'entitat a Sud-amèrica durant més d'una dècada.

Per aquesta raó, i tal com informa el diari Sport, el Barça donava per tancada la seva arribada a la capital catalana sempre que es trobi una forma de fer-li un espai en la massa salarial de la plantilla 2023/24. La junta directiva culer encara ha de treballar per descobrir com quadrar els comptes amb la seva arribada, però es té clar que, esportivament, és un fitxatge que al club no se li pot escapar tal com va passar amb Endrick.

Sigui com sigui, i segons l'esmentada font, Leila Pereira, presidenta del Palmeiras, volia un pagament de 35 milions d'euros al comptat que el Barça no podia assumir, però l'Atlético Paranaense sí que acceptaria el pagament del fitxatge de la seva estrella incipient de manera diferida.

Vítor Roque Brasil futbolista / Foto: EFE - Ernesto Guzmán Jr.
Vítor Roque, celebrant un gol amb la selecció de Brasil sub-20 / Foto: EFE - Ernesto Guzmán Jr.

L'Arsenal pretén dinamitar l'operació

El Barça tindria el fitxatge molt encaminat i les bases de les negociacions establertes, però Goal informa que Mikel Arteta també veu grans qualitats en el jugador que a finals d'aquest mes fa 18 anys i, per aquesta raó, vol lluitar perquè sigui l'Arsenal el seu pròxim club. Tot i això, i encara que els 40 milions d'euros semblen una xifra assequible per a l'entitat gunner, tot apunta que el jugador ja hauria elegit destí.