El Reial Madrid no ha volgut esperar ni un minut més per fer-li saber al món que s'ha avançat a tots els altres grans clubs europeus que perseguien el fitxatge d'Endrick i ja ha fet oficial la contractació de la joveníssima estrella de Palmeiras, que amb prou feines té 16 anys. Semblava qüestió de temps que les parts donessin llum verda a l'acord perquè el davanter es vinculés de forma oficial al club blanc, i tal com ha explicat l'entitat merengue al seu comunicat oficial, caldrà esperar a juliol de 2024, quan Endrick ja serà major d'edat, perquè pugui jugar de blanc una vegada firmi el seu contracte fins a 2027, amb l'opció de prorrogar-lo fins a 2030.

Un preu total de 72 milions d'euros per Endrick

"El Reial Madrid C. F., la Sociedade Esportiva Palmeiras, Endrick i la seva família han arribat a un acord pel qual el jugador podrà incorporar-se al Reial Madrid quan assoleixi la majoria d'edat el juliol de 2024. Fins aleshores, Endrick continuarà amb la seva formació a la S. E. Palmeiras. El jugador es desplaçarà a Madrid en els propers dies per visitar les instal·lacions del nostre club", explica el Rea Madrid en un text escarit. Per trobar alguna cosa més dels detalls de l'operació és necessari desplaçar-se fins al Brasil, on el Palmeiras sí que ha donat una mica més d'informació sobre el tema.

Endrick Palmeiras / Foto: Europa Press - Leco Viana
Endrick celebra un gol amb Palmeiras / Foto: Europa Press - Leco Viana

"Concloem la negociació més important en la història del futbol brasiler. La proposta del Reial Madrid és compatible amb l'enorme talent d'Endrick i es correspon amb els objectius esportius i econòmics que ens hem marcat des de l'inici de les negociacions", ha explicat Leila Pereira, la presidenta del Verdao. Encara que el club s'hagi reservat les dades de l'operació, el que sí que els ha donat, amb tot detall, és l'italià Fabrizio Romano. El periodista explica que el traspàs s'ha tancat pels 60 milions de la seva clàusula de rescissió, dividits entre 35 milions fixos i uns altres 25 en conceptes variables.

La fórmula que ja va funcionar amb Vinícius i Rodrygo

A més, cal afegir-li uns altres 12 milions que anirien destinats a pagar els impostos derivats d'una operació d'aquest calibre segons la normativa brasilera. En total, 72 milions d'euros per un adolescent que, malgrat ser una aposta arriscada, té dos miralls molt clars en els quals mirar-se una vegada trepitgi el Bernabéu. Perquè, si el pla traçat per Florentino Pérez surt bé, la davantera de la pròxima dècada al Bernabéu la formarien el trio de brasilers amb Vinícius i Rodrygo a les bandes i el mateix Endrick pel centre.

Vinicius Rodrygo Reial Madrid EFE
Vinicius i Rodrygo van arribar al Madrid pel mateix camí que Endrick / Foto: EFE

I, els tres, hauran arribat seguint la mateixa fórmula. Perquè tant Vinícius com Rodrygo van ser fitxats abans de complir els 18 anys. El primer, va arribar des del Flamengo per 45 milions d'euros, mentre que el segon ho va fer des del Santos pel mateix preu. Uns anys després, són dues grans estrelles del Reial Madrid i del futbol mundial. Florentino Pérez haurà pensat en això i vol que el tercer sigui Endrick. Si surt igual de bé, ningú no recordarà aquests 72 milions.