El Barça s'ha endut el Clàssic de la Lliga Endesa (108-97) després d'un partit vibrant en què la igualtat ha estat màxima. Els blaugrana han dominat en el marcador durant la major part del partit, però tot picant pedra, el Reial Madrid ha seguit viu durant els 45 minuts de joc.

I és que els blancs, que han arribat a desestabilitzar l'electrònic a última instància, han mostrat una gran versió desempallegant-se de les males vibracions que envoltaven l'equip després dels últims episodis tant esportius, com extraesportius.

Saras Jasikevicius chillando EFE

Jasikevicius, donant ordres als seus jugadors / EFE

L'orgull del Reial Madrid ha aflorat al Palau

Després que Pablo Laso confirmés que la decisió d'apartar de l'equip a Thomas Heurtel i Trey Thompkins és "una situació definitiva" i de la davallada a l'Eurolliga davant el Bayern, el Reial Madrid no ha pogut celebrar la victòria al sisè Clàssic de la temporada. Malgrat tot, l'orgull blanc ha aflorat al Palau, i lluny de veure's inferior, ha mostrat la seva versió més combativa en un Clàssic per al record.

Un partit en què els blaugrana partien com a favorits, s'ha equilibrat al segon quart després d'un gran inici culer. El Barça ha deixat ràpidament al Madrid al darrere en l'electrònic gràcies a un espectacular Dante Exum, que si normalment ja destil·la potència, durant els primers minuts del Clàssic de la Lliga ACB, l'escolta australià ha mostrat tot el seu repertori. Tot i això, els blancs no han abaixat els braços i han remuntat els quatre punts que el Barça ha obtingut d'avantatge durant el primer temps (27-23).

Pablo Laso chillando EFE

Pablo Laso, donant ordres als seus jugadors / EFE

Nigel Hayes emergeix a la pròrroga

Després que el Barça aconseguís remuntar un marcador advers momentani durant el segon quart, els de Pablo Laso es resignaven a donar el seu braç a tòrcer malgrat el bon joc blaugrana. Els visitants arribaven al descans cinc punts a baix (51-46), però malgrat la bona represa del Barça amb dos grans encerts de tres de Nikola Mirotic Rolands Smits que semblaven trencar el partit, el Madrid ha seguit endollat fins als minuts finals.

Tant és així, que la igualtat ha arribat a la seva màxima esplendor a l'últim quart. Malgrat no haver-hi res en joc, la tensió que implica un Clàssic era màxima i ho han evidenciat Mirotic i Alberto Abalde protagonitzant una picabaralla i guanyant-se l'expulsió. I a segons pel final, amb el Madrid per davant en el marcador per un punt, Sertaç Sanli ha tingut l'oportunitat de donar la victòria als seus mitjançant dos tirs lliures molt polèmics en la seva senyalització. Sigui com sigui, el turc ha errat el primer llançament i només ha pogut forçar la pròrroga igualant el resultat a 89.

A la pròrroga, ha començat el show blaugrana, que després d'una esmaixada d'Exum enlairant-se des de casa seva, ha emergit la figura de Nigel Hayes. L'estatunidenc, amb dos triples determinants, ha arribat fins als nou punts en el temps extra fent caure el Clàssic del costat dels locals.

Imatge principal: Dante Exum, celebrant un triple / @FCBasket