Part dels seguidors de l'Espanyol presents dissabte a l'estadi de Montilivi, per al partit del seu equip contra el Girona, es van mofar d'Anna Frank vestint-la amb la samarreta del Barça. Un acte impropi d'una afició que no hauria d'admetre radicals.

Els fets no fan res més que vincular una mort per culpa del nazisme i un club rival com és el Barça. L'acte ha tingut lloc durant un enfrontament contra el Girona, l'altre equip català de Primera Divisió, penjant una imatge de Frank a la zona on es va situar l'afició blanc-i-blava, que a més va anar precedit d'un insult racista del delegat de l'Espanyol.

Aquesta imatge sancionable recorda actuacions de l'octubre passat del 2017 per part de l'afició italiana de la Lazio durant un partit contra el Cagliari. Aleshores els hooligans de la Lazio van inundar l'estadi que comparteixen amb els rivals de la Roma amb la mateixa imatge d'Anna Frank, que aquesta vegada han fet servir els aficionats de l'Espanyol, amb la samarreta del Roma.

Aquells fets van tenir molta repercussió en la societat italiana, amb queixes de la comunitat jueva i de la societat en general, i que va acabar amb una sanció econòmica per al club pels insults antisemites de part dels seus seguidors radicals. Però aquest fet a Girona s'espera que no quedi a banda i que hi hagi una investigació.

Una imatge que surt a la llum juntament amb els insults i les imatges provocatives que han aparegut en les últimes hores per part d'aquests mateixos seguidors de l'Espanyol.

Aquests últims fets a Montilivi, que van començar amb l'insult racista del delegat de l'equip, ja han fet reaccionar la Penya Juvenil 1991, que ha demanat explicacions al club.