La selecció masculina de waterpolo d'Espanya ha perdut aquest dissabte la final del Mundial contra Itàlia (5-10). A Gwangju, on ha tingut lloc el campionat del món, el combinat espanyol ha mostrat la seva pitjor cara en el moment menys indicat i s'ha hagut de conformar amb la medalla de plata.

L'equip de David Martín ha acusat la seva falta d'encert quan jugava amb més homes (3/13, avui) i ha estat condemnat per una defensa poc contundent. Així, Espanya només ha pogut mantenir la igualtat en el marcador durant el primer quart (2-2) gràcies a dos gols de Felipe Perrone.

A partir d'aquest moment, però, els transalpins han posat la directa i no han tingut oposició en cap dels tres parcials restants (1-3, 1-3 i 1-2). Només un gol de penal d'Alberto Munárriz ha permès que els espanyols somiessin al tercer quart.

Després d'eliminar a Sèrbia, el campió Mundial, i a Croàcia, campió olímpic; la secció masculina espanyola ha emulat la femenina i s'ha quedat a un pas de la glòria.

Aquesta era la primera vegada que Espanya aconseguia situar els dos equips en les finals, però s'ha hagut de conformar amb la plata en tots dos casos. En qualsevol cas, setena medalla en un Mundial per la selecció: 2 ors (1998, 2001), 4 plates (1991, 1994, 2009 i 2019) i 1 bronze (2007). Itàlia, per la seva banda, aconsegueix el seu 4 quart Mundial després de guanyar les edicions del 1978, 1994 i 2011.