El cas Cristiano Ronaldo segueix ben viu. Després d'avançar en els últims mesos les informacions d'acusació al futbolista del Reial Madrid per quatre delictes fiscals a la Hisenda espanyola, que ascendeixen a 14,7 milions d'euros, se segueixen fent passos en l'intent de negociació.

El protagonisme del futbolista portuguès se'n va dels terrenys de joc. El passat mes de març la defensa del futbolista del Madrid va assumir el frau fiscal i va oferir un pacte de conformitat a Hisenda. Després va transcendir com l'Agència Tributària rebutjava aquest pacte i mantenia la via penal. I finalment va sortir a la llum com els perits de Cristiano el van considerar culpable de frau fiscal.

I des d'aleshores, silenci. Gairebé dos mesos després tornen a sortir noves informacions. Tal com explica El Mundo, ara Cristiano ofereix el pagament de 14 milions d'euros per declarar-se culpable dels quatre delictes fiscals dels que se l'acusa. I amb aquesta primera oferta formal a Hisenda, el futbolista portuguès i la seva defensa volen demanar el perdó per les irregularitats comeses entre els anys 2011 i 2014, sent ja jugador del Reial Madrid.

En aquest pacte de conformitat Ronaldo es mostra disposat a assumir la responsabilitat penal que ja demanat Hisenda, però sempre que es redueixin a la meitat les demandes econòmiques. Tal com explica el mitjà que pertany a la xarxa europea d'investigació EIC, Cristiano està disposat a fer el pagament de la xifra defraudada i també de la sanció corresponent.

Si Messi va estar condemnat a 21 mesos de presó per un frau fiscal de 4,1 milions d'euros, ara Cristaino i la seva defensa volen una rebaixa substancial per evitar entrar entre reixes. Cal destacar que el frau de Cristiano Ronaldo gairebé quadruplica les xifres de l'argentí. El cas del futbolista portuguès del Madrid comença a arribar al seu tram final i es podria produir l'escena de Cristiano assegut al banc dels acusats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat