De tant en tant, Joan Laporta també comet errades que perjudiquen els interessos del Barça. Des del seu retorn a la llotja del Camp Nou, el president ha estat una figura clau, juntament amb Mateu Alemany, perquè el club sortís d'una delicada situació econòmica que el conduïa cap a l'abisme. Tot i això, aquest estiu es va precipitar en la venda d'un jugador que el Mundial de Qatar l'ha posat l'aparador del mercat de fitxatges.

Després d'un estira-i-arronsa amb l'Atlètic de Madrid, els culers van perdre la batalla i van acordar amb els matalassers el traspàs definitiu d'Antoine Griezmann. El francès mai va acabar de trobar el seu lloc amb els blaugrana, que havien fet una inversió de 120 milions d'euros i, el seu pobre rendiment sumat a l'alta fitxa del seu contracte, van donar-li via lliure perquè retornés a Madrid.

Griezmann celebra companeros gol Atletico Oporto / Foto: EFE
Griezmann celebrant un gol amb l'Atlètic de Madrid i fent un petó a l'escut / Foto: EFE

El millor Griezmann reneix al Mundial

El Mundial de futbol normalment acostuma a ser una competició en la qual molts jugadors fan un pas endavant i rendeixen a un nivell molt superior. Antoine Griezmann va guanyar l'última edició de la Copa del Món amb la selecció francesa sent un dels futbolistes més destacats, just després de decidir que es quedava a l'Atlètic de Madrid, i anunciar la seva decisió en un documental que va fer la volta al món.

I és que Grizi està tornant a firmar un Mundial descomunal. Segons Don Balon, es confirma el fracàs dels culers en la gestió d'aquesta operació, ja que veient el torneig que està protagonitzant, el Barça podria haver venut al francès per un preu molt superior al dels 20 milions. Ara serà l'Atlètic de Madrid qui es beneficiarà del retorn de Griezmann a la seva millor versió, i al Cholo Simeone li ha sortit la jugada rodona.

Antoine Griezmann riendo Francia / Foto: EFE - EFE - Marius Becker
Antoine Griezmann somrient en un partit amb França durant el Mundial de Qatar / Foto: EFE - Georgi Licovski

Simeone somriu i el Barça perd la guerra

L'Atlètic de Madrid i Griezmann van protagonitzar un petit conflicte a l'inici de Lliga, ja que Simeone el feia jugar només la segona part en diversos partits per tal que no disputés un mínim de 30 minuts en el 50% dels partits, així els matalassers s'estalviaven de pagar 40 milions al Barça per aquestes condicions que es van pactar en el contracte de cessió del francès als vermell-i-blancs.

Després de solucionar aquest tema, Griezmann ha anat de menys a més aquesta temporada i el Mundial l'ha transformat en un altre futbolista. Tots els atacs de la selecció francesa passen per les seves botes. El principito juga en una posició de mitjapunta, molt alliberat, i la seva capacitat de decisió per dirigir al combinat gal a tres quarts de camp està marcant diferència. Passi el que passi, l'Atlètic de Madrid sortirà guanyant, ja que pot tenir l'oportunitat de traspassar a Griezmann per un preu elevat i, si el Barça s'hagués esperat, potser també hauria pogut buscar-li una sortida més potent.