El Barça respira. L'Atlètic de Madrid respira. I Antoine Griezmann respira. Tothom ha sortit guanyant amb el retorn definitiu de l'estrella francesa al club matalasser. Operació complicada per al club blaugrana que finalment s'ha resolt perdent diners, però assegurant-se la solució menys traumàtica de totes per als interessos del club culer.

El Barça soluciona un greu problema econòmic

El Barça sobretot acaba guanyant a nivell econòmic a curt i a llarg termini amb la venda de Griezmann, que finalment s'ha confirmat de manera oficial aquest dilluns. Va aterrar al Camp Nou al 2019 i després de dues temporades de decepcions, el club blaugrana va decidir recol·locar-lo al seu exequip. Gairebé una temporada i mitja a l'Atlètic de Madrid per acabar amb el joc de la banqueta i del minut 60 per posar nerviós el Barça i obligar-lo a renegociar.

Laporta Griezmann Barca FC Barcelona
Antoine Griezmann i Joan Laporta mirant-se / Foto: FC Barcelona

Griezmann havia marxat del Barça a última hora del mercat de fitxatges d'estiu de l'any passat en forma de cessió per a dues temporades. A més, el Barça s'assegurava 40 milions d'euros d'ingressos amb una clàusula de compra obligatòria si complia una sèrie de variables combinant partits i minuts. Però l'Atlètic, immers en una situació financera complicada, ha jugat a esquivar els detalls de la clàusula. I el Barça, veient que li tocava tornar a rebre Griezmann al final de la temporada, s'ha assegut a negociar.

Tal com va afirmar Joan Laporta en la passada assemblea general del Barça, finalment Griezmann ha estat venut a canvi de 20 milions d'euros més 4 més en variables, que segons el president culer són relativament fàcils d'aconseguir. I d'aquesta manera, pensant a llarg termini i amb el contracte que li restava al club blaugrana, l'estalvi del Barça és de 36 milions d'euros.

Griezmann, a fer història a l'Atlètic de Madrid

L'Atlètic de Madrid ha anunciat aquesta tarda de dilluns el refitxatge de Griezmann, que firma el seu nou contracte amb el club matalasser fins al final de la temporada 2025/26. Cal recordar, però, que el davanter francès s'ha rebaixat considerablement el seu sou per encaixar dins de la massa salarial de l'Atlètic.

El mateix Griezmann ha llançat un dard al Barça a través de les xarxes socials. "Feliç d'estar on vull estar!", ha afirmat el futbolista de l'Atlètic de Madrid. I és que ara sí podrà ser important en tots els partits per a Diego Pablo Simeone.

I Griezmann segueix amb la ferma intenció de convertir-se en la llegenda més gran de la història de l'Atlètic. Fins ara, amb 304 partits oficials disputats i 144 gols, és a només 2 dianes de Francisco Campos, el tercer màxim golejador de la història de l'entitat matalassera, i a 28 de Luis Aragonés, el màxim anotador de tots els temps de l'Atlètic de Madrid.