L'acord de patrocini entre el Barça i Rakuten expira el proper 30 de juny i no serà renovat. Després d'aconseguir que Nike acceptés fabricar les noves samarretes sense espònsor, el Barça ha guanyat temps per anar negociant amb els candidats i ara ha arribat el moment de prendre una decisió definitiva, definir un acord pel qual el club espera ingressar 80 milions d'euros entre la samarreta del primer equip i les d'entrenament.

En aquests moments, tal com assegura el diari Sport, el Barça contempla 4 opcions diferents, encara que no es descarta que hi hagi alguna empresa tapada que no hagi transcendit per temes de confidencialitat. De fet, el tema del patrocini està sent portat pel club amb el màxim sigil, ja que qualsevol filtració podria trencar un acord que en aquests moments és vital per al futur econòmic de l'entitat. De moment, les 4 empreses que ha transcendit que estan en la cursa final són VeganNation, Polkadot, Tencent, i Spotify. Segons Mundo Deportivo, aquesta última ha guanyat punts els últims dies i en aquests moments seria la principal candidata.

Josep Maria Bartomeu Rakuten Sergi Alcazar

Rakuten deixarà de ser el patrocinador principal del Barça el 30 de juny / Sergi Alcàzar

Dues empreses de criptomonedes...

VeganNation és una empresa israelía-mericana que busca formar una comunitat mundial basada en la sostenibilitat, recomanant a l'usuari els millors serveis per al públic vegà, com restaurants, així com la creació de fòrums sobre veganisme. Per finançar-se, VeganNation va llançar al mercat la seva pròpia criptomoneda, la GreenCoin, considerada la primera de la denominada economia verda.

I també del món de les criptomonedes procedeix una altra de les propostes, Polkadot, un projecte iniciat pels creadors d'Etherium, amb la criptomoneda Dot, que promou l'intercanvi de criptomonedes 2.0, garantint que no facin falta intermediaris quan dos particulars volen intercanviar diferents criptodivises.

Logo Spotify

Spotify és en aquests moments la principal candidata per patrocinar el Barça / Spotify

... i dos gegants tecnològics

L'empresa més coneguda per al gran públic i número 1 ara de la llista és Spotify, empresa sueca el producte de la qual és l'aplicació feta servir per a la reproducció de música via streaming. El seu model de negoci és el denominat freemium, que consisteix a oferir un servei gratuït bàsic i amb publicitat i un altre amb característiques addicionals a través d'una subscripció de pagament.

La quarta en disputa, i no per això menys important, és Tencent, gegantina multinacional xinesa centrada en el món de la tecnologia. Proveeix productes i serveis d'internet, desenvolupa intel·ligència artificial i ofereix serveis de publicitat a la Xina. A més, és una de les empreses mundials més grans de videojocs, ja que acords comercials amb Ubisoft, Activision i Square Enix, a més de controlar Riot Games (League of Legends) i Epic (Fornite).

 

Imatge principal: predicció de com serà la samarreta del Barça 2022/23 / Footy Headlines