Mentre l'Espai Barça continua fent passos per deixar de ser un projecte i convertir-se en realitat, haurà de fer-ho sota la direcció d'un nou responsable, atès que Jordi Llauradó, el seu director fins ara, ha demanat de deixar d'exercir aquestes responsabilitats. Tal com explica el mateix FC Barcelona en el seu comunicat oficial, "el directiu Jordi Llauradó, a petició pròpia, ha demanat al president Joan Laporta un canvi de funcions en la Junta Directiva. Fins ara era el directiu responsable de l'Espai Barça, tasca que ha sol·licitat deixar d'exercir per poder dedicar més temps als seus compromisos empresarials."

Jordi Llauradó deixa l'Espai Barça, però no abandona el club

La seva sortida del projecte coincideix en el temps amb l'anunci per part del club que l'encarregada de dur a terme les obres del Camp Nou serà Limak Construction. No és el primer canvi de noms que succeeix a l'Espai Barça, ja que fa poc més de mig any, el juny de 2022, el que era el seu director, Ramon Ramírez, es va apartar "per incomoditats generades per la nova distribució de responsabilitats en el Barça", segons la qual cosa va publicar Mundo Deportivo. La sortida de Jordi Llauradó és únicament de les seves funcions sobre l'Espai Barça, ja que continuarà treballant al club.

Joan Laporta Espai Barca eleccions Sergi Alcazar
Jordi Llauradó (dreta), juntament amb diversos directius del Barça, inclòs Joan Laporta / Foto:Sergi Alcazar

"El mateix Jordi Llauradó ha fet saber el President que per raó d'aquests compromisos no podrà dedicar a l'Espai Barça el temps necessari que un projecte d'aquesta magnitud requereix. A partir d'ara Jordi Llauradó desenvoluparà la seva tasca com a directiu en l'àmbit de la Fundació del FC Barcelona", conclou el text emès pel club. El Barça, en el seu text, no explica com quedaran redistribuïdes aquestes funcions, per la qual cosa s'obren diverses incògnites. Encara que el projecte ja s'ha posat a rodar, les obres del Camp Nou estan previstes per al mes de juny, una vegada acabi la temporada, i per a aquell moment ja hi hauria d'haver un altre nom supervisant el projecte.

No va voler votar sobre l'elecció de Limak Construction

Tal com figura en el pla establert, el primer equip del Barça es mudarà a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc per disputar allà tots els seus partits com a local de la temporada 2023/24 i també els primers mesos de la campanya 2024/25. Perquè, com va detallar la vicepresidenta de l'Àrea Institucional del club, Elena Fort, la intenció és tornar al renovat Camp Nou el novembre de 2024 per celebrar el 125 aniversari de l'entitat.

La mateixa Elena Fort va esgrimir que l'elecció de Limak Construction es va deure a que és "una empresa constructora de referència mundial i que garantirà el millor preu en el menor temps". Tal com va explicar, la votació va sortir favorable per unanimitat, però Jordi Llauradó va expressar el seu desig de no votar "per ètica personal i el seu coneixement del món de la construcció" i va delegar el seu vot a Joan Laporta, la qual cosa va afavorir a aquesta unanimitat.