Més moviments en l'organigrama del Barça. Després que fa uns mesos marxés Ferran Reverter, el CEO del club blaugrana, i que Joan Laporta assumís el lideratge total de l'entitat culer, ara apareix un nou canvi intern que afecta directament a l'Espai Barça.

El Barça perd una figura principal de l'Espai Barça

Ramón Ramírez, el fins ara director de patrimoni i de l'Espai Barça, deixarà el seu càrrec per incomoditats generades per la nova distribució de responsabilitats al Barça, segons ha avançat Mundo Deportivo. A més, també ha al·legat motius personals per deixar el càrrec, que no es farà efectiu fins al proper 30 d'agost.

Precisament, Ramírez va arribar al club blaugrana ara fa un any per liderar el projecte de l'Espai Barça, amb la reconstrucció del Camp Nou com a pal de paller. Ramón Ramírez, enginyer que prové dels sectors de la construcció i de l'enginyeria, ha decidit fer un canvi a la seva carrera i centrar-se en nous reptes professionals en el sector de l'alimentació.

Joan Laporta jugadores Ramon Ramirez Espai Barca FC Barcelona
Joan Laporta, els jugadors del Barça i Ramón Ramírez / FC Barcelona

Des que Ramírez va arribar al Barça ara fa un any que hi han hagut diversos canvis. Joan Sentelles va ser nomenat com a responsable de l'àmbit tècnic i de contractació, a més d'afegir-se a l'equip Àlex Barbany, el responsable comercial de l'Espai Barça. Així doncs, es veia com Ramírez havia quedat en un segon terme i va ser desplaçat tot i ser juntament amb Maribel Meléndez els dos grans protagonistes de l'èxit del referèndum del finançament de l'Espai Barça.

El lloc de Ramón Ramírez, que haurà de ser substituït a partir del mes de setembre, va ser prèviament ocupat per William T. Mannarelli, que era el director de l'àrea patrimonial i màxim responsable de l'Espai Barça de la junta de Josep Maria Bartomeu. Mannarelli era un dels que estava en el radar per presumptes irregularitats del mandat anterior.

Camp Nou Espai Barca FC Barcelona
Exposició de l'Espai Barça al Camp Nou / FC Barcelona

A punt per començar la construcció de l'Espai Barça

Ja centrant-nos en l'Espai Barça, l'inici de la construcció del projecte està previst que arrenqui de manera oficial en les properes setmanes, amb l'objectiu de tenir el nou Camp Nou operatiu a partir del 2025. Unes obres que s'allargaran en el temps, però que es començaran aquest mateix estiu.

A més, els socis del Barça van aprovar el passat mes de desembre el finançament de 1.500 milions d'euros, que serviran per executar un projecte molt ambiciós a nivell estructural. A banda de la reconstrucció de l'estadi, també inclourà la construcció del nou Palau Blaugrana i l'adaptació de tota la zona del Camp Nou que el Barça té al barri de Les Corts de Barcelona.

 

Imatge principal: Fotomuntatge del nou Camp Nou / FC Barcelona