La junta directiva del FC Barcelona, amb Joan Laporta al capdavant, ha oficialitzat que les obres del Camp Nou aniran a càrrec de Limak Construction. Encara que està previst que la remodelació de l'estadi es posi en marxa a partir del pròxim mes de juny, les primeres obres ja han començat.

De forma simultània a la celebració del Mundial de Qatar 2022, el Barça va enllestir la primera fase de la demolició parcial de la tercera graderia del Gol Sud. Sigui com sigui, el feu blaugrana seguirà acollint els partits que l'equip de Xavi disputi com a local fins a finals de temporada.

Joan Laporta cava / Foto: EFE
Joan Laporta, màxim mandatari del FC Barcelona, prenent cava / Foto: EFE

Limak Construction treballarà en el nou Camp Nou durant una temporada i mitja

Segons el previst, el conjunt culer es mudarà a Montjuïc per a jugar com a local durant la integritat de la temporada 2023/24 i el primer tram de la temporada 2024/25, mentre l'empresa turca posi nova aparença al temple blaugrana.

A partir de les 19:00 hores de la tarda d'aquest dilluns, la vicepresidenta de l'Àrea Institucional del club, Elena Fort, ha donat més detalls sobre aquest acord, responent a totes les preguntes subjacents.

Elena Fort vicepresidenta Barca @FCBarcelona
Elena Fort, vicepresidenta de l'Àrea Institucional del Barça, compareixent a una roda de premsa / Foto: @FCBarcelona

Elena Fort: "Estem fent realitat el somni de tenir un camp a l'altura del Barça"

Un cop acabi la competició i ja no hagi de rodar la pilota al Camp Nou fins a la temporada vinent, el club posarà en marxa unes "obres que es van plantejar entre l'any 2005 i 2006. L'actual junta va assumir el repte de tirar-les endavant" i, tot i que "tenim unes despeses molt elevades a causa de l'antiguitat, estem fent realitat el somni de tenir un camp a l'altura del Barça".

A més a més, Elena Fort posa èmfasi en els criteris de transparència, unanimitat i interès comú per tal que el nou estadi adopti la reforma: "L'objectiu que té el Barça és defensar els seus interessos i, per defensar-los, posem èmfasi que es faci al més ràpidament possible i amb el cost més baix que es pugui”. Per concloure, Fort estima que "tornarem al Camp Nou abans del 29 de novembre del 2024. El lliurament de l'obra finalitzada ha de ser una realitat abans del juny del 2026".

I així, el principal puntal de l'Espai Barça, el preu del qual el club confirma que "està ajustat ajustat als 900 milions que es van anunciar", estarà preparat a la conclusió de la temporada 2025/26. Mentrestant, en el nou Palau Blaugrana es destinaran 400 miilions d'euros, que en total, asssoleixen els 1.500 pronosticats per la totalitat de l'Espai Barça si es tenen en compte els 20 milions que ha costat l'Estadi Johan Cruyff, la partida de 100 milions en costos d'urbanització, a banda de 60 milions d'euros més en inversions metropolitanes.