El FC Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona estan ultimant les negociacions perquè el club blaugrana jugui a Montjuïc la temporada 2023-2024. Joan Laporta ja va avançar que el primer equip hauria de jugar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys durant una temporada, a causa de les obres de remodelació que es faran al Camp Nou. L'acord amb l'ajuntament rondarà els 20 milions d'euros.

Els socis van donar el 'sí'

L'assemblea de socis compromissaris del passat 23 d'octubre va donar llum verda al projecte presentat per la directiva de Laporta. L'actual president del Barça va demanar als compromissaris el permís per tirar endavant l'Espai Barça, subscribint així un pla de finançament per valor de 1.500 milions d'euros. 405 socis del 455 presents van votar 'sí', mentre 21 van votar 'no' i 6 en blanc. 

Laporta Xavi Hernandez EFE

Joan Laporta, parlant durant un acte, sota la mirada atenta de Xavi Hernández / EFE

La junta directiva actual té clar que el projecte de remodelació de les instal·lacions del club és primordial pel futur de l'entitat. En primer lloc, perquè el Barça està quedant enrere respecte els grans clubs europeus en termes de modernitat i confort de les infraestructures. En segon lloc, perquè fa falta obtenir nous ingressos, ja que el club està en una situació on deu 1350 milions d'euros. 

Les obres començaran abans de l'estiu

Les obres a l'estadi començaran, en principi, un cop finalitzada la Lliga. L'última jornada del Barça com a local és el 22 de maig i el club té la intenció de començar ja a finals del mateix mes. Durant la pròxima temporada, la 2022-2023, el primer equip masculí jugarà els seus partits al Camp Nou amb el 50% de l'aforament. Els socis que tenen seient entraran en una rotació per poder assistir al màxim número de partits.

Camp Nou EFE

El Camp Nou, la casa del FC Barcelona / EFE

La temporada següent, la 2023-2024, el Barça jugarà com a local a Montjuïc. Així ho va avançar el president Laporta, dient que era "la opció més viable". Les negociacions amb l'Ajuntament de Barcelona estan a punt d'arribar a bon port, tot i que encara no hi ha res firmat. El Barça haurà de pagar a l'ajuntament de la ciutat una quantitat que rondarà els 20 milions d'euros, a canvi del préstec de l'estadi per una temporada. 

Està per veure com es gestionarà l'accés dels socis i abonats a l'Estadi Olímpic. La capacitat de Montjuïc és de 55000 espectadors i des del club tenen clar que hauran de fer una rebaixa a aquelles persones que tenen seient a Camp Nou. En principi, hi haurà rotacions perquè tothom tingui opció d'assistir al camp, el mateix modus operandi que es durà a terme l'any vinent al Camp Nou.

 

Imatge principal: Vista de l'Estadi Olímpic Lluís Companys / Europa Press